FC Uitgeest: Peptalk van “Stan the Man”

Nieuws
 •  

   

   

   

   

   

   

  Het moet na afloop in de kleedkamer ongeveer zo zijn gegaan. “Mannen (doodse stilte en pauze), mannen,… we hebben vandaag wederom verloren. Nu met 0-4. Dat doet pijn, bij ons spelers, bij de staf en het trouwe publiek langs de kant. We hebben weer niet laten zien wat we echt kunnen, we kunnen beter. Jij, ik, iedereen. En guess what? Vanaf nu gaat het ook beter. Op de training laten we de vonken eraf vliegen, gaan we iedere rondo aan alsof het een kampioenswedstrijd is, zullen we tegen LSVV volgende week die boeren uit de Noord afjagen en opjagen zodat ze van voren niet meer weten dat ze van achteren leven. Altijd zullen er mensen van ons vrij lopen en nooit zullen we versagen om een medespeler in nood te hulp te schieten. We zullen strijden, ploeteren en het hoofd fier omhoog houden want wij zijn FC Uitgeest”. De stilte na de speech van aanvoerder Stan “the man” Vrouwe, was oorverdovend. Mike Beentjes, met tranen in zijn ogen, begon schuchter te applaudisseren, Thijs van Eerden viel hem bij en daarna nog één en nog één tot er een pandemonium aan lawaai uit de kleedkamer van de verliezer opsteeg en spelers met in elkaar gevouwen handen hun handen omhoog hieven. Eendrachtig schreeuwden ze het uit. Yes, Yes! Laat maar komen dat arme LSVV!

  FC Uitgeest startte met de nog niet geheel fitte routiniers Kick Smit en Stan Vrouwe op de bank en er waren basisplaatsen voor Yannick Draaijer en Gerben van Rossum. FCU startte dramatisch. Al in de 3e minuut lag de bal via spits Charik achter de verbouwereerde en vandaag goed keepende Hielke van der Laan. 0-1. FC Uitgeest herstelde zich daarna wel een beetje maar tot vlotte combinaties leidde het vooralsnog niet. Vlak voor rust werd de schade nog groter toen oud FC Uitgeest speler Marra Muzo de bal snoeihard in de touwen joeg. 0-2.

  Het werd er allemaal niet beter op bij FC Uitgeest. Het was maar goed dat keeper Hielke van der Laan vandaag een topdag had anders zou de schade in de tweede helft snel groter geworden zijn. Zelf werd er weinig tot niets gecreëerd, kwam er maar niet de rust aan de bal en werd opvallend vaak niet de speler in het gele shirt gevonden. Met een fraaie treffer van Zanoli in de 88e minuut werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. 0-3. In de 91e minuut kwam er nog ééntje bij. Doelma Hielke van der Laan vloerde uitblinker Charik waarna Zanoli via een penalty zijn tweede van de dag maakte. 0-4 en weer een pijnlijke nederlaag voor de thuisploeg. Maar wat dreigde te eindigen in een sofdag werd uiteindelijk nog een topdag. Na de speech van de aanvoerder werd tijdens het douchen een gezamenlijk koorzang geheven en uit volle borst “Bloed, zweet en tranen” meegezongen. Het moet tenslotte ook wel leuk blijven. Althans dat vindt “Stan the Man”.

  De Afvallende Bal

  Foto van Marianne Jonker

  FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Buur, Schilp (67e Vrouwe) , Lars Half (61e Admiraal), van Eerden, van den Booren (61e de Meij), Hamaker, van Rossum, Draaijer (82e Ouwehand), Ursem (67e Kjell Smit).

  Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Hielke van der Laan

  Hielke is keeper van beroep en komt bij Odin’59 vandaan. Speelde hij vorige week nog een ongelukkige wedstrijd, vandaag was er de sportieve revanche met een dijk van de wedstrijd. Zo keepend is hij echt een aanwinst voor FC Uitgeest. Zo doorgaan Hielke! De jury had het ook gezien vandaag. Gefeliciteerd.