FC Uitgeest pakt in de slotfase weer de volle buit!

Nieuws

 

 

Het venijn zit ‘m in de staart. Dit gezegde werd zondagmiddag op Sportpark De Koog weer eens eer aangedaan. Tegen koploper HSV werd twee weken geleden de overwinning gepakt in de laatste minuut. Nu lukte dat ver in blessuretijd tegen de no.2 SVA. Met zijn winnende treffer was Thijn Ursem de gevierde man bij FC Uitgeest.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de geblesseerden Rens Brouwer en Kick Smit. Verdediger Sem Buur keerde weer terug in de basis en vandaag ook een basisplaats voor Lars Ouwehand.

In de eerste helft twee ploegen die elkaar aardig in evenwicht hielden. De fysiek sterke ploeg van SVA tegen het hardwerkende collectief van FC Uitgeest. Het veldspel was vooral rommelig en onzorgvuldig van beide kanten. In het eerste half uur enkele mogelijkheden over en weer. De grootste mogelijkheid voor SVA in de 22e minuut. Een voorzet van rechterspits Daan Rijkhoff schampte de paal. In de 29e minuut was het raak voor FC Uitgeest. De sterk spelende Quinten Koster veroverde de bal op het middenveld waarna Thijn Ursem met een steekbal Gerben van Rossum vrij voor de keeper zette. Met een knappe schuiver, in de verre hoek, liet hij SVA-keeper Max Boon kansloos. 1-0. Een mooie opsteker voor de thuisploeg. Even later een goede mogelijkheid voor Daan van den Booren om de voorsprong te vergroten. Nu kwam keeper Max Boon als winnaar uit de strijd. SVA speelde veelal op de helft van FC Uitgeest maar tot hele grote kansen kwamen ze niet. Vlak rust kwam SVA nog dicht bij de gelijkmaker. Een prima inzet van linkerspits Noah Bruins werd uitstekend gestopt door Lex de Haan.

De tweede helft hetzelfde beeld. Slordig en rommelig over en weer. SVA veelal op de helft van FC Uitgeest. De beste mogelijkheden waren toch echt voor FC Uitgeest. Vechtend voor elke meter hield FC Uitgeest zich prima staande. Het meeste gevaar van SVA kwam vooral van de zijkanten maar weer bleven grote kansen uit. Vanaf minuut 89 kwamen de toeschouwers ogen te kort. Een schot van buiten de 16 meter eindigde onfortuinlijk op de arm van Sem Buur. Scheidsrechter Van Genderen floot, strafschop. SVA-speler Sander van der Pol faalde niet 1-1. Met nog een paar minuten blessuretijd zette FC Uitgeest nog een keer aan. Met resultaat. Op links komt de bal in het bezit van Thijn Ursem. Met een uitstekende passeerbeweging schiet hij, vrij voor de keeper, de 2-1 binnen. Even later het eindsignaal van scheidsrechter Van Genderen. Drie hele waardevolle punten voor hardwerkend FC Uitgeest.

De Reserve Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij, Vrouwe, Buur, Wilffert (29min. van der Werff), Ouwehand, Duijn, Q. Koster, Ursem, van Rossum (78e min. B. Koster), van den Booren (89e min. van Eerden).