FC Uitgeest op waarde geklopt door sterk Flfevo

Nieuws

 

 

Iedereen die voetbalt of gevoetbald heeft weet het. De ene wedstrijd is de andere niet. Soms lijkt het vanzelf te gaan in een team, valt alles goed en speel je een lekkere wedstrijd. Soms echter gaat het vanaf de start niet goed. Springen ballen van voeten, komen passes niet aan en lijkt de tegenstander wel met twaalf man te spelen. Zo’n laatste soort wedstrijd was het afgelopen zondag voor FC Uitgeest in Middenmeer tegen Flevo. Toegegeven, met een harde wind over het veld waren de omstandigheden niet lekker, maar daar hebben beide ploegen dan last van zou je zeggen. Niets was minder waar. Bij Flevo viel bijna iedere bal goed en met uitblinker Vrenegoor in je team is het heerlijk voetballen. Deze man was werkelijk ongrijpbaar vandaag en ontsteeg het gemiddelde niveau van beide teams met groot gemak. Volgend jaar naar Hollandia hoorde ik. Met de 2-0 overwinning waren de Noord-Hollanders nog coulant want de score had met het grootste gemak veel hoger kunnen uitpakken.

FC Uitgeest startte zonder de geschorste Niels Duijn. Op zijn plaats vandaag Lars Ouwehand. Al in de eerste tien minuten waren de grote kansen voor Flevo. Lat en keeper Sam Heijne stonden de openingstreffer in de weg. In de 20e minuut was het dan toch raak. Wie anders dan uitblinker Vrenegoor was het die met een strak schot scoorde. 1-0. Vlak daarna leek Thijn Ursem wat terug te doen maar zijn schot werd vakkundig gekeerd door keeper Harms. In de fase daarna was het een  “Vrenegoor show” die met zijn solo’s Uitgeesters eruit liet zien als pupillen die net waren begonnen met voetballen. Keer op keer kreeg hij de ruimte om zijn acties te maken. In de 36e minuut schoot hij op de lat, in de 48e minuut net naast en in de 62e minuut na een solo op de paal. FC Uitgeest zette daar niet zoveel tegenover. Aan goede wil geen gebrek, maar naar de goede kleur spelen was vandaag erg moeilijk voor de gasten. Zo was het niet de vraag of Flevo ging scoren maar wanneer. Welnu de 83e minuut. Weer speelde Vrenegoor zich knap vrij, gaf een voorzet die door Schaafstra beheerst werd binnen geschoten. 2-0. Dat in de 89e minuut Rens Brouwer nog een grote kans kreeg op de aansluitingstreffer was verder voor de statistieken. Jammer is dat met de nederlaag een einde komt aan een goede reeks. Zondag 7 april gaat de competitie weer verder met wederom een uitwedstrijd, maar dan tegen Medemblik. Hopelijk hervindt FCU dan weer zijn goede vorm.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, de Meij( 55e Tonin), Vrouwe, Buur, Beentjes, Smit, Ouwehand (55e Wilffert), Q.Koster, van den Booren (74e B.Koster), Brouwer, Ursem.