FC Uitgeest op de goede weg maar met huiswerk.

Nieuws

Een nieuw schooljaar. Zie ze daar eens dartelen. Nieuwe brugklassers met veel te zware rugtassen, verwachtingsvolle blikken en nog niet bewust van smalende tronies van nu tweedeklassers die geduldig wachten op hun moment om die kleintjes eens aan te pakken. Vanaf de eerste dag zijn ze gretig en verlangen naar huiswerk.

Een nieuw voetbalseizoen, een nieuwe trainer, een paar andere spelers en ja hoor, dezelfde gretigheid om te leren bij spelers als ware zij weer de brugklassers van weleer. Nipt gelijk spelen (2-2) voor de beker tegen het verassend sterke SDZ (tweede klasse) en na afloop op het veld blijven hangen om met elkaar de twee tegendoelpunten te analyseren en elkaar huiswerk op te geven. Misschien wel tekenend voor de aanstaande competitie.

Het is logisch dat de nieuwe trainer Ton Pronk bij de aanvang van het nieuwe seizoen nog zoekende is naar de juiste samenstelling. Vandaag had hij ruimte ingebouwd voor drie nieuwkomers in de selectie van FC Uitgeest. Op doel stond de van DEM afkomstige Sem Bleeker, centraal achterin Daan Hamaker van AFC’34 en in de spits de van HSV afkomstige Max Dekker. Alle drie speelden verdienstelijk en lieten blijken van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Sem Bleeker had een paar goede reddingen, Daan Hamaker had prima acties maar leek nog wat onwennig en Max Dekker ontpopte zich als kwelgeest van de stevige SDZ verdediging maar miste wel enkele mogelijkheden. Ook “eigen kweek” spelers Bram Dekker en Mike Beentjes mochten van Ton Pronk starten in de basis en deden dat naar behoren. Het elftal werd gecomplementeerd met routiniers: Stan Vrouwe, Dennis de Wit, Tinus Putter, Jorn Brouwer, aanvoerder Kick Smit en Mike Olgers.

FC Uitgeest begon goed aan de wedstrijd. De verdediging van SDZ werd onder druk gezet en er kwamen kansen. Zo raakte in de 7e minuut Jorn Brouwer de onderkant van de lat. De Amsterdammers lieten zich ook niet onbetuigd en dwongen in de 13e minuut via Reurts, Sem Bleeker tot een goede redding. Na een sterke openingsfase viel FC Uitgeest terug en kwam zelfs in de 35e minuut goed weg toen Lachkar op de lat schoot. Bij het begin van de tweede helft leek de thuisploeg de draad weer op te pakken maar het was SDZ dat in de 55e minuut scoorde. Reurts stond op de goede plek in het strafschopgebied en de verdedigers van FCU niet. 0-1. Tien minuten later zag de verdediging van de thuisploeg er wederom niet goed uit en kon Bril van SDZ scoren.0-2 . Vreemd genoeg was het de opmaat voor de sterkste fase van FCU in de wedstrijd. Er werd vol druk gezet op de tegenstander met als beloning de tegentreffer van Kick Smit in de 76e minuut.1-2. FC Uitgeest bleef daarna jagen op de gelijkmaker met als resultaat een mooi slotakkoord in de 93e minuut toen Jorn Brouwer na een puike voorzet van de ingevallen Lester Half de bal alsnog achter de balende keeper Kool in het net kreeg. De beloning was terecht, net zoals de gesprekken na afloop over het te maken huiswerk. Nu maar hopen dat er een goede leraar voor de klas staat.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, Hamaker, Beentjes, Smit ( 78e J.Duijn), Olgers (78e Dijkkamp), Brouwer, Putter, M.Dekker, B.Dekker(57e Half).