FC Uitgeest onluikt: de lente komt eraan!

Nieuws

 

 

Winnen is en blijft bij een teamsport als voetbal het mooiste wat er bestaat. Het lukte FC Uitgeest afgelopen zondag tegen De Meer voor het eerst dit seizoen. 3-0. Een explosie van vreugde was het gevolg. Overal blije gezichten, gejoel en harde muziek uit een kleedkamer, toeschouwers met een gulle lach high fives uitdelend aan elkaar en de van het veld afkomende spelers. Het clubhuis daarna het toneel van uitbundige staf en spelers en Ruud Colette die nog maar weer eens vrolijk een rondje uitdeelt. Zelfs de schoonmaakploeg op maandagochtend gaat met een vrolijk gemoed aan de gang. Dat is wat winnen doet met een ploeg, toeschouwers en een club.

FC Uitgeest startte nog zonder Stan Vrouwe maar zijn rentree is aanstaande. Gelukkig is ook Rens Brouwer weer terug in het hart van de verdediging en dat maakt FCU evident sterker.

In de eerste helft trok FCU de opgaande lijn van vorige week tegen Fortuna stevig door. Al in de 18e minuut was het Gerben van Rossum die tegen de paal knalde. FC Uitgeest pakte door. In de 30e minuut een mooie pass op de opkomende Mike Beentjes die een puike voorzet aflevert met een inkomende Kick Smit die beheerst de bal in het doel plaatst. 1-0.

De tweede helft gaf wederom een sterker FC Uitgeest te zien met vooral “showtime” voor Thijn Ursem die steeds vaker laat zien wat hij ij huis heeft. Zo loopt hij in de 48e minuut heel clever de vrije ruimte in achter de verdediging waar de vandaag uitstekend spelende Kick Smit hem met gevoel voor maat weet te vinden. Keeper kansloos. 2-0. Vijf minuten later weer een slimme loopactie van de doorjagende Thijn Ursem die met een rollertje de uitkomende keeper Mendes weet te verschalken. 3-0.

De thuisploeg speelde daarna de wedstrijd rustig uit en kwam niet meer in de problemen. Zo beginnen de krokussen langzaam uit te komen en hangt er ineens een gevoel van aankomende lente over de club. Wat zou het mooi zijn als er zondag tegen SDZ ineens een lentezonnetje gaat schijnen! Een mooie inspiratie daarvoor is de zogenaamde “Miracle speech” van VS ijshockeyteam coach Herb Brooks die voorafgaand aan de halve finale van de Olympische winterspelen van 1980 in Lake Placid tegen het dan onaantastbare Sovjet-Unie, zijn team voorbereidde met een legendarische toespraak: “Tonight, we shut them down. Because we can. This is your time. Go out and take it”. Advies: schrijf deze zin op een papier en hang het levensgroot op in de kleedkamer voor de wedstrijd. Zondag thuis tegen SDZ: “We can”.

En team USA? Ze wonnen. Wie het filmpje wil zien van de speech? Ga naar  https://youtu.be/tdmyoMe4iHM

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Brouwer,van der Werff, Admiraal, van Eerden, van Rossum (64e B.Koster), Smit (64e Hamaker), Ursem (89e de Meij), Taylor, van den Booren (64e Draaijer).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Thijn Ursem.

Steeds vaker scorend, handig, snel ijverig maar soms nog wat onbesuisd en te gretig, maar steeds beter wordend. Dat is de Thijn Ursem van dit seizoen. Hij liet het vandaag allemaal zien en had met twee goals een grote bijdrage aan de eerste overwinning van dit seizoen. De jury zag het ook en beloonde Thijn met deze ereprijs. Thijn gefeliciteerd