FC Uitgeest niet meedogenloos

Nieuws
 •  

   

   

   

  Ik geef toe. Het is in de tijd waarin we nu leven, met de Russische inval in Oekraïne, een beladen term. In het licht van de gebeurtenissen daar lijkt een voetbalwedstrijdje maar bijzaak en dat is het ook. Maar vaak is er enige gelijkenis tussen de taal die gebruikt wordt om een situatie in oorlogen te duiden en het achteraf verslaan van een voetbalwedstrijd. Laat echter duidelijk zijn dat een “strijd” die het dappere Oekraïense volk voert tegen een machtige tegenstander op geen enkele wijze te vergelijken is met de “strijd” die twee ploegen voeren om winst in iets dat maar een voetbalwedstrijdje is. Met het woord “meedogenloos” hier wordt bedoeld de vele kansen die de thuisploeg heeft laten liggen om tegenstander Hillegom op de knieën te krijgen. Zelfs na een rode kaart bij de bezoekers slaagden de onzen er niet in om de bal in het doel te krijgen. Zo was en bleef het 0-0 en daar waren zij uit de bollenstreek nog het meest blij mee.

  Door verschillende omstandigheden kon FC Uitgeest niet beschikken over een aantal spelers maar het spel van verschillende vervangers biedt perspectief voor de komende wedstrijden. Zo speelde jongelingen David de Meij (19) en vooral Daan van den Booren (16) een uitstekende wedstrijd. In de eerste 20 minuten slaagden beide ploegen er nauwelijks in om uitgespeelde kansen te creëren.  De wedstrijd ontplofte opeens in de 24e minuut toen een Hillegom speler bedacht om met twee benen omhoog een tackle op Mike Beentjes te plegen. Gelukkig liep dat voor Mike goed af maar de betreffende speler kon natuurlijk inrukken na de rode kaart van de goed leidende scheidsrechter Bruggeling. Het was het sein voor FCU om vol de aanval te zoeken met alleen al tot de rust als resultaat vier grote kansen die net niet tot doelpunten werden gepromoveerd. Het alleen maar verdedigende Hillegom kon daar voorlopig niets tegenover stellen.

  De tweede helft gaf hetzelfde beeld. FC Uitgeest dat aanviel en Hillegom dat tegenhield. Wederom leidde het tot grote en wat kleinere kansen maar ook nu zat het niet mee. Zo was er in de 80e minuut een twijfelachtige buitenspelgoal van Jordy Duijn die vervolgens in de 89e minuut de winst op zijn schoen had maar alleen voor keeper Ajair kreeg hij de voet niet lekker tegen de bal. Zo bleef het teleurstellend voor FCU bij 0-0 in een wedstrijd waarin duidelijk werd dat goed spel niet alleen voldoende is. De kansen werden gecreëerd maar in de afwerking was de thuisploeg niet “meedogenloos” genoeg. Donderdag 3 maart (20.30 uur DSOV) en zondag 6 maart (SDZ) aanstaande krijgt de ploeg van Hilmar de Groot en hulptrainer Frans Stam de kans zich in twee thuiswedstrijden te revancheren.

  Maar ach, laten we de teleurstelling over twee verloren punten maar relativeren. Er spelen andere zaken in de wereld.

  De Afvallende Bal

  Foto van Marianne Jonker

  Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Daan van den Booren.

  Het is best wel uniek dat een jonge speler zoals hij tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd wordt benoemd maar in dit geval volkomen terecht. Daan was voortdurend dreigend, durfde als linkerspits zijn acties te maken en vergat zijn verdedigende werk niet. Volwassen spel voor een jonge speler. Je ziet het niet vaak. Van die Daan gaan “we” nog veel plezier beleven. Daan van harte gefeliciteerd.