FC Uitgeest met opgeheven hoofd van het veld.

Nieuws

 

We schrijven al wekenlang op deze plaats dat FC Uitgeest bezig is om op indrukwekkende en strijdvaardige wijze afscheid te nemen van de eerste klasse . Hoewel je nooit iets moet uitsluiten in het voetbal is dat uiteindelijk wel wat er dreigt te gebeuren. Het wordt pas zorgelijk als dat gepaard gaat met teruglopende motivatie op trainingen, geringe inzet tijdens de wedstrijd en verwijtende blikken naar elkaar. Maar bij FC Uitgeest niets van dat al. Sterker nog, na de winterstop is ook het voetbal heel acceptabel en vreemd genoeg “Eerste klasse waardig”.  Ook op deze koude zondag tegen koploper HBC dat eigenlijk in zijn handen mocht knijpen dat het uiteindelijk gewoon met 3-1 won van de kandidaat degradant.

FC Uitgeest startte ditmaal met Jelle Duijn in de basis. Natuurlijk was het de koploper uit Heemstede die van meet af aan zo snel mogelijk de klus wilde klaren maar dat was zo eenvoudig nog niet. Pas in de 45e minuut kon aanvaller Wierda met een hard schot de openingstreffer scoren. Het zorgde ervoor dat zij van de thuisploeg met een lekker gevoel aan de thee gingen terwijl bij FCU de teleurstelling overheerste. Maar boosheid werd omgezet in daadkracht. Direct na rust verschenen Rens Brouwer en Thijn Ursem verschillende keren, na vlijmscherpe counters,  alleen voor de keeper maar ontbrak  het aan koelbloedigheid om daadwerkelijk te scoren en zo de koploper onder druk te zetten. Wat FCU naliet te doen deed HBC wel, namelijk scoren. Dijkstra zorgde in de 68e minuut voor 2-0 . In de 78e minuut werd het nog erger. Een ogenschijnlijk houdbaar schot werd door de overigens vandaag goed keepende Sam Heijne losgelaten waarop wederom Dijkstra attent reageerde. 3-0.

Volkomen verdiend kreeg FC Uitgeest alsnog zijn eretreffer want na een handsbal mocht Thijn Ursem aanleggen voor een strafschop die hij feilloos benutte. 3-1. Daarmee kreeg de ploeg van Hilmar de Groot veel te weinig maar dat had het wrang genoeg ook aan zichzelf te wijten. Het was typisch een voorbeeld van de aloude voetbalwet dat “als je zelf de kansen niet benut de tegenstander het vaak wel doet”. Maar houdt moed spelers in geel en groen: als jullie zo blijven spelen dan gaan er absoluut nog punten volgen. Nog veel beter nieuws is dat gelet op de leeftijd van een deel van de ploeg er de komende jaren best nog wel mooie dingen kunnen gebeuren.

De Afvallende Bal (m.m.v Wil van der Heijdt)

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Vrouwe, Schilp (79e Q.Koster), Admiraal, Smit (64e B.Koster), de Meij (79e van der Werff), van den Booren, Brouwer, Ursem, Duijn ( 64e Ouwehand) Ouwehand