FC Uitgeest lijkt veilig

Nieuws

 

Eerst en bovenal was er voorafgaand aan de wedstrijd tegen LSVV een indrukwekkende minuut stilte voor de onlangs overleden Joske van Rijssel. Joske heeft, samen met haar man Hans overigens, een indrukwekkende staat van dienst als vrijwilliger bij eerst VVU en later FC Uitgeest. De laatste jaren vooral als bewaker van een indrukwekkend archief van voorgangers USVU en VVU en natuurlijk FC Uitgeest. FC Uitgeest wenst de familie sterkte bij het verwerken van het verlies.

Bakkum- en Krookspeler Jorn Brouwer krijgt prijs uitgereikt door ICGT organisatoren Thomas Groen (L.) en Mats Idema (r.) – foto: Marianne Jonker.

Voetbal dan maar. FC Uitgeest speelde maar weer eens gelijk, ditmaal tegen LSVV. Onopvallend heeft de ploeg inmiddels zeven wedstrijden niet verloren maar ook niet zoveel gewonnen. Het goede nieuws daarvan is dat met 27 punten behoud van spelen in de Eerste Klasse inmiddels wel verzekerd lijkt. Minder is dat er eigenlijk veel meer punten behaald hadden kunnen worden. Ook deze zondag tegen LSVV had de wedstrijd zomaar drie punten kunnen opleveren als Mike Adrichem in de 90eminuut de mooiste kans van de wedstrijd benut had. Alleen voor de keeper wist hij echter de bal niet in het doel te werken. Zo bleef het uiteindelijk bij 0-0.

FC Uitgeest startte weer met Danny Adrichem in de goal. De eerste helft ging vrijwel gelijk op waarbij met name routinier Merks van LSVV af en toe gevaar stichtte. Maar ook hij wist in de 39e minuut de bal bij een grote kans niet in het doel te krijgen. FC Uitgeest stelde daar wat kleine mogelijkheden tegenover maar voor de rest hielden beide ploegen elkaar met matig spel en veel mislukte acties aardig in evenwicht. De tweede helft gaf hetzelfde beeld maar met meer mogelijkheden voor de thuisploeg om de score te openen. Zo waren Jordy Duijn in de 72e minuut en Jorn Brouwer in de 80e minuut dicht bij de openingstreffer en natuurlijk was daar de levensgrote kans voor Mike Adrichem in de laatste minuut. Zo bleef het bij 0-0 en daar kon trainer Hilmar de Groot uiteindelijk wel mee leven. “Tegen een stugge tegenstander als LSVV is het altijd moeilijk voetballen. Ik ben tevreden met het gelijke spel”.

Na de wedstrijd konden de vele toeschouwers zich begeven naar het clubhuis waar de loting van het ICGT zou gaan plaatsvinden. Eindelijk kan het evenement gedurende de Pinksterdagen weer georganiseerd worden en je merkt aan alles dat er door heel veel mensen naar wordt uitgekeken. Zeker ook door de spelers uit het eerste en tweede van FCU die vanwege hun leeftijd gerechtigd zijn om in het deelnemende team van FC Uitgeest te spelen. Maar eerst nog maar wat aansprekende resultaten neerzetten met het ‘eerste’ en ’tweede’ om behoud veilig te stellen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: M.Adrichem, van Eerden, Vrouwe, uit den Boogaard, Beentjes (78e Wilffert), Smit (67e Olgers), Putter, Duijn (78ede Meij), Hamaker (88e Koster), J.Brouwer, van den Booren (67e M.Adrichem).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Jorn Brouwer
Het was misschien niet de beste wedstrijd van zijn leven maar toch was Jorn Brouwer vandaag de gevaarlijkste aanvaller van FC Uitgeest. Daarmee wist hij de jury genoeg te overtuigen om uitgeroepen te worden tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd.