FC Uitgeest “lijdt” ontluisterende nederlaag

Nieuws

 

 

 

 

 

Helaas lezers is de taalfout in de titel een bewuste. Op een andere manier kan ik het gevoel na de 6-1 nederlaag in en tegen Hoofddorp niet omschrijven. Gelukkig scheen de zon en was er eigenlijk qua voetbal best veel te genieten Alleen was het uitsluitend Hoofddorp die voor voetbalvermaak zorgde. Neem de 19-jarige rechtsbuiten van Schaik, die Lars Ouwehand als linksback bijkans tureluurs speelde. Van Schaik is een beetje atypische voetballer die met shirt strak in de broek speelt en loopt alsof hij net een heupoperatie heeft ondergaan. Maar eenmaal op snelheid was hij deze zondag niet te houden. Met twee goals en een assist was hij de absolute smaakmaker in een team dat in alle opzichten beter was dan FC Uitgeest dat er bitter weinig tegenover stelde.

FC Uitgeest startte zonder de nog steeds geblesseerde aanvaller Thijn Ursem. Jammer want een speler als hij kun je altijd goed gebruiken. Het begon allemaal nog zo goed. Al in de 8e minuut kwam FCU op 0-1 door goed werk van Stan Vrouwe die de bal na een vrije trap van Thijs van Eerden achter doelman Kessing wist te krijgen. 0-1. De paar supporters van Uitgeest gingen er eens goed voor staan. Zou nu eindelijk eens? Helaas. In die fase besloot, zoals de Belgen dat zeggen, van Schaik “zijn duivels te ontbinden”. Na een fraaie rush knalde hij snoeihard de 1-1 binnen. Een paar minuten later was het Atmani die makkelijk scoorde. 2-1. FC Uitgeest stond steeds meer met de rug tegen de muur en slaagde er maar niet in om onder de druk vandaan te voetballen. 39e minuut, voorzet van Schaik en van den Assem scoort. 3-1. De tweede helft dan maar het goede gevoel oppakken van de eerste tien minuten. Helaas dacht van Schaik daar anders over. Hij speelde zich in zijn eentje in de 54e minuut helemaal vrij in het strafschopgebied en haalde genadeloos uit. 4-1. In de 76e minuut was het Spaargaren die tekende voor de 5-1 en in de 86e minuut was het Komduur die de eindstand van 6-1 op het scorebord zette. Wij supporters waren er beduusd van, laat staan de spelers.

Wat nu FC Uitgeest? Hoe makkelijk laat je je dollen door tegenstanders? In veel duels bleven vandaag de fluwelen handschoenen aan of waren spelers gewoon te laat om nog een duel om de bal aan te gaan. Dat heeft niets te maken met voetbalkwaliteit maar met instelling. Pak eens een gele kaart en dan niet voor praten maar vanwege een messcherp duel om de bal, of jaag eens met een paar man door op de bal en de tegenstander. Jaag ze schrik aan. Helaas ontbrak het daar vandaag allemaal aan tegen een tegenstander die wel kwaliteit in huis had. Hadden wij maar een van Schaikie.

Zondag thuis tegen Kolping Boys moet het echt anders. Pak ze aan en doe gewoon je stinkende best. Maar laat ons niet langer “lijden”.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Vrouwe, Admiraal, Ouwehand (65e Tonin), van Eerden, Taylor (57E Bryan Koster) , Smit (65e van Rijssel) , Hamaker, van den Booren, van Rossum.