FC Uitgeest laat 2 punten liggen.

Nieuws

 

 

 

 

Even gingen de gedachten terug naar die historische finale Argentinië- Nederland op 25 juni 1974. Blessuretijd van een zinderende, met bloed, vals spel en corruptie gelardeerde wedstrijd, waarin Nederland niet kon en mocht winnen (dubieuze rol scheidsrechter Gonella) maar het toch bijna deed. Op vrijdag 24 januari 2020 overleed op 72-jarige leeftijd Rob Rensenbrink. Hij, op een diepe pass van Ruud Krol, wist in de 90e minuut, uit een bijna onmogelijke hoek de bal nog bijna in het doel te werken. Bijna, want hij vond de paal op zijn weg. Nooit is Nederland dichter bij een wereldtitel geweest. Het mocht niet zo zijn. Hij zou er zijn hele leven aan herinnerd worden. Als voetballer was hij meer dan zijn beroemde “net niet goal”. Vooral zijn passeerbewegingen, die iets weg hadden van een slang, waren vaak onnavolgbaar. Vandaar zijn bijnaam “slangenmens”.

In de 64e minuut deed Michael Markes van FCU iets dergelijks. Als een slang worstelde hij zich langs een aantal verdedigers van Fortuna Wormerveer om vervolgens de 1-2 te noteren. Helaas was het niet voldoende voor de overwinning want een zeldzame blunder van keeper Sem Bleeker (2-2) en een gemiste penalty van Osman Tosun verder stond er gewoon een gelijkspel op het wedstrijdformulier.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde opstelling van voor de winterstop. Wel gelukkig weer met de teruggekeerde Lester Half op de bank. FCU had in de aanvangsfase duidelijk het beste van het spel maar vergat zichzelf te belonen. Dat mocht vooral Mike Olgers zich aanrekenen want oog in oog met keeper MacDonald wist hij in de 8e minuut het net niet te vinden. Langzaam ebde het offensiefje weg en kreeg Fortuna Wormerveer de overhand. Onder aanvoering van de lepe Klopper en de levensgevaarlijke Plasmijer moest de verdediging van FCU alle zeilen bijzetten. Toch waren het de gasten die op voorsprong kwamen. Een verre ingooi van Tinus Putter in de 37e minuut werd verlengd waarna de bal voor de voeten van Mike Olgers belandde die dit keer wel scoorde. 0-1

Direct na rust kwam Fortuna echter weer op gelijke hoogte. Slap verdedigen van FCU bracht de bal uiteindelijk bij Plasmeijer die beheerst scoorde. 1-1. Lange tijd ging het gelijk op tot in de 67e minuut Osman Tosun met een fraaie pass Michael Markes bediende die eindelijk liet zien over welke kwaliteiten hij beschikt. Draaiend en kappend als ware hij een “slangenmens” speelde hij zichzelf vrij om vervolgens met een droge knal te scoren. 1-2. FCU koesterde de voorsprong en er leek geen vuiltje aan de lucht. Tot de 87e minuut toen keeper Sem Bleeker volledig onder de bal doorging en zo  invaller Temme in staat stelde om eenvoudig te scoren. 2-2. Vervolgens moest de arme Sem Bleeker ook nog eens toezien hoe zijn ploeggenoot Osman Tosun in 88e minuut dè kans op drie punten liet liggen door een terecht toegekende strafschop te missen. Zo bleef het gelijk en was het toch  de uitploeg die met een rotgevoel de kleedkamer opzocht. Ach, we houden ons maar vast aan dat ene briljante moment van Michael Markes. Rob Rensenbrink waardig. Het maakte de terugtocht van de supporters wat dragelijker.