FC Uitgeest krijgt flinke draai om de oren

Nieuws

 

 

 

 

 

Toegegeven, het was op voorhand al duidelijk dat het voor de plaatselijke FC vanwege het stoppen van spelers en blessures geen gemakkelijke wedstrijd zou worden. Toch is er altijd de hoop dat het wellicht meevalt. Helaas, het viel niet mee op deze druilerige zondag. Uit bij SDZ was er met een 5-1 nederlaag een genadeloze afstraffing met bij SDZ, ironisch genoeg, een hoofdrol voor twee oud-FC Uitgeest selectiespelers namelijk Max Dekker en Mike Olgers. Beide spelers namen een treffer voor hun rekening. Het betekent nu al, zo vroeg in het seizoen, huiswerk voor coach Hilmar de Groot want niet eens zozeer de nederlaag zal hem zorgen baren als wel de machteloosheid waarmee dat gepaard ging.

FC Uitgeest startte zonder de zieke Stan Vrouwe en met vijf spelers die het vorig seizoen nog niet op het wedstrijdformulier stonden. Alsof dat nog niet genoeg was viel al in de 6e minuut, spelverdeler en nieuw lid, Tim Taylor met een enkelblessure uit. Jammer, want juist hij had in de voorbereiding laten zien over toegevoegde kwaliteiten te beschikken. De eerste twintig minuten was FC Uitgeest nog gelijk aan de ambitieuze club uit Amsterdam. Zelfs waren er kansen op een voorsprong. Het goede begin werd echter teniet gedaan toen in de 21e minuut keeper van der Laan van FCU in de fout ging door een schot op doel niet goed te verwerken.1-0. Vlak voor rust werd het zelfs 2-0 toen SDZ  profiteerde van matig verdedigen aan de zijde van FC Uitgeest.

SDZ zette de goede lijn na rust door en liet FCU eigenlijk kansloos. Hoezeer de spelers van FC Uitgeest ook hun best deden, het lukte maar niet om enige lijn in het spel te krijgen. Vreemd was het dan ook niet dat Max Dekker voor SDZ in de 58e minuut profiteerde van slordig balverlies bij de gasten en de bal tegen de touwen joeg. 3-0. Het arme FC Uitgeest werd steeds meer overlopen. Spelers in groen-geel leken steeds meer verdwaasd rond te lopen in het veld zonder te beseffen waar. SDZ was genadeloos. Eerst was er in de 73e minuut de 4-0 waarna even later oud-speler van FCU, Mike Olgers de 5-0 voor zijn rekening nam. Gelukkig was er als schrale troost voor een moeizame wedstrijd in de 86e minuut de eretreffer van Yannick Draaijer. 5-1

Uiteraard was dit nog maar de eerste wedstrijd, er volgen er nog heel veel, maar toch. Laten we ons maar vasthouden aan de eerste twintig minuten die nog van een aardig niveau waren. Zondag thuis tegen AFC’34 deze lijn maar voortzetten en zelf maar eens een draai om de oren uitdelen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Admiraal (64e Buur), Hamaker, Half, de Meij (64e van Rossum). Kick Smit, van den Booren, Ursem, Taylor (6e Ouwehand), Kjell Smit (64e Draaijer)