FC Uitgeest krijgshaftig, maar verliest van beter AFC

Nieuws

 

 

 

Strijdlust genoeg bij FC Uitgeest afgelopen zondag in de uitwedstrijd bij het sterke AFC’34 in Alkmaar. Maar zij hadden twee levensgevaarlijke spitsen namelijk Rijssel en Charik. Fysiek sterke spitsen die ook nog eens handig aan de bal waren. Het was FC Uitgeest in de tweede helft allemaal te machtig. Met de uiteindelijke 3-2 op het scorebord was er het besef dat er vandaag niet meer in had gezeten tegen een sterk spelend AFC’34. Dat terwijl er bij de thee nog een 0-1 voorsprong kon worden gekoesterd.

FC Uitgeest startte met de teruggekeerde Thijs van Eerden en Tim Taylor in de basis. Verassing uit de hoge hoed van de staf was vandaag het posteren van Rens Brouwer in de spits. Het oogde allemaal niet zo gelukkig bij de speler die normaal het spel voor zich heeft en nu met de rug naar het doel moest voetballen. Dat is gewoon anders.

Hij was wel de oorzaak van de 0-1 voorsprong van FC Uitgeest. Midden in de zestien werd hij ongelukkig omvergelopen door een Alkmaarse verdediger. Voldoende voor scheidsrechter Ozyar om de bal op de stip te leggen. Een klusje dat onberispelijk werd geklaard door Kick Smit.0-1

In de fase daarna leek vooral spits Rijssel warmgedraaid. Eerst in de 17e minuut dwong hij met een hard schot keeper Sam Heijne tot een katachtige redding om vervolgens tot drie keer aan toe kansen voor zichzelf te creëren waarvan er gelukkig nog geen in het netje belandde. Hoe lang, vroegen onze supporters  zich in de rust af, zou FC Uitgeest nog tegen de druk bestand zijn?

Niet lang bleek. In de 47e minuut was gelijk al raak. Rijssel bediende Charik die prachtig binnen kopte. 1-1. In de 60e minuut was het andersom. Cherik bediende Rijssel. Die aarzelde geen moment en schoot raak. 2-1. FC Uitgeest trachtte hardnekkig weer terug in de wedstrijd te komen en liet ook bij vlagen goed voetbal zien. Maar, het was wederom die duivelse Rijssel die de gasten de das omdeed. In de 80e minuut leek hij met een fraaie treffer de wedstrijd op slot te gooien. 3-1. Hoewel, op slot? Nee hoor. FC Uitgeest vocht zich terug, zat nog niet bij de pakken neer en trok strijdlustig ten aanval. En zowaar, het loonde. In de 89e wist Rens Brouwer de aansluitingstreffer te scoren. 3-2. FC Uitgeest probeerde daarna nog van alles maar de krachten waren weggevloeid. Zo bleef het bij die 3-2 maar kon FC Uitgeest toch tevreden huiswaarts keren. Nu twee zondagen vrij. Op 5 maart weer verder met een thuiswedstrijd tegen LSVV.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, van der Werff, Vrouwe, Admiraal, Beentjes, Taylor, Smit (70e Hamaker), van Eerden, Ursem, Brouwer, van den Booren (27e van Rossum/70e Draaij