FC Uitgeest, kloek en dapper, maar verliest wel

Nieuws

 

Het blijft de dappere mannen van FC Uitgeest maar niet gegund om eens een leuk resultaat te boeken. In een bij vlagen goede eerste helft bij bijna buurman Fortuna Wormerveer werd dapper gestreden, kwam de uitploeg zelfs op voorsprong maar moest het uiteindelijk genoegen nemen met een 3-1 nederlaag tegen een in de tweede helft sterk spelend Fortuna, die in Wigman een uitblinker kende. Hij scoorde alle drie de goals voor de thuisploeg.

In woelige tijden, onlangs stapte assistent-trainer Frans Stam op, moest trainer Hilmar de Groot proberen een goed gemotiveerd elftal op de been te brengen. Gelukkig kon hij voor het eerst dit seizoen weer beschikken over Rens Brouwer die een sterke rentree maakte. Het begon nog zo aardig. Al in de 8e minuut kwam FC Uitgeest op voorsprong dankzij een prachtige goal van Thijn Ursem die met een fraaie lob de Wormerveerse doelman verschalkte. 0-1. FC Uitgeest bleef goed voetballen maar moest toch toestaan dat Fortuna in de 26e minuut via Wigman op gelijk hoogte kwam. Ja, en als je dan toch in de hoek zit waar de klappen vallen dat kon die, om volkomen onduidelijk redenen gegeven penalty in de 45e minuut, er ook nog wel bij. Het cadeautje werd netjes uitgepakt door Wigman. 2-1.

In de tweede helft was Fortuna duidelijk de betere ploeg. Wederom was het Wigman die in de 58e minuut de wedstrijd met een keurige treffer op slot gooide.  3-1. Zo bleef FC Uitgeest weer met lege handen maar kon het team in ieder terugkijken op een goede eerste helft en mag het deze week met de nieuw aangestelde assistent-trainers Gerben Tromp en Marco Half, hard aan het werk om zondag aanstaande thuis tegen mede laagvlieger De Meer eindelijk eens een goed resultaat te gaan boeken. Het zou zo leuk zijn, maar ook verdiend als dat nu eens gaat lukken.

Wil van der Heijdt