FC Uitgeest is wederom HSV de baas

Nieuws

 

 

FC Uitgeest wint voor de 2e maal van de kampioen HSV

De laatste wedstrijd van het seizoen was HSV de kampioen van de 2e klasse A de tegenstander. Al enige weken geleden was het al bekend: HSV soeverein kampioen! Dat betekende dat FC Uitgeest in de laatste wedstrijd van het seizoen een moeilijke wedstrijd zou krijgen op het kunstgras van het prachtige sportpark het Maalwater in Heiloo.

Bij FC Uitgeest ontbraken er door blessures een aantal spelers. Kick Smit (hersenschudding), David de Meij (liesblessure), Sem Buur (enkelblessure) en Quinten Koster (enkelblessure). Deze spelers werden op een goede en betrouwbare wijze vervangen door Lars Ouwehand, Wesley Wilffert, Wessel van der Werff en Bryan Koster. Bij de spelers van FC Uitgeest leefde de gedachte dat HSV niet onverslaanbaar was, immers de thuiswedstrijd tegen HSV was de eerste nederlaag voor het team uit Heiloo en met deze gedachte begon FC Uitgeest aan de wedstrijd.

FC Uitgeest had er dus zin in en de aanvallers toonde hun klasse. Met prachtige aanvallen en combinaties dwars door het centrum zorgde zij voor mooie kansen een schot op de paal van Daan van den Booren, een fraai schot van Niels Duijn met een goede redding van de keeper van HSV. In de 35e minuut was het wel raak. Thijn Ursem speelde zich goed vrij en wist met een bekeken afstandsschot te scoren 0-1. Daarna volgde een moeilijke fase voor FC Uitgeest en keeper Lex de Haan hield FC Uitgeest door enkele geweldige reddingen op de been, zodat er met een voorsprong de kleedkamer kon worden opgezocht.

In de tweede helft startte HSV met een wissel en FC Uitgeest bleef de opstelling ongewijzigd. Doordat het kunstgras veld door de regen glad was geworden, was er van beiden kanten veel balverlies. Bij FC Uitgeest mocht de jeugdspeler Sil Bouwens in de 62e minuut zijn debuut maken. Hij verving Wesley Wilffert. Ook bij HSV weden wissels ingebracht. Drie spelers werden vervangen en op deze  wijze werd er geprobeerd om FC Uitgeest onder druk te zetten. Het tegenovergestelde gebeurde. In de 69e minuut gaf Thijn Ursem een prima voorzet op Rens Brouwer en Rens was onverbiddelijk en schoot FC Uitgeest op 0-2. Kort daarna kreeg Dennis Houtenbos van HSV zijn 2e gele kaart en HSV moest daardoor met 10 man de wedstrijd beëindigen.

Maar zover was het nog niet. Rens Brouwer had de smaak van het scoren weer te pakken. In de 84e minuut werd een prachtige counteraanval opgezet vanuit de verdediging. Stan Vrouwe speelde Thijn Ursem aan, die meteen een pass gaf aan Daan van den Booren en die op zijn beurt direct doorspeelde op Rens Brouwer. Rens omspeelde de keeper en schoot in het doel 0-3.

Een prachtige afsluiting van het seizoen. 26 Wedstrijden en 37 punten. Een gedeelde 5e plaats. Wij wensen de spelers en begeleiders een prettige vakantie en treffen elkaar weer in het nieuwe seizoen.

Ben Vredenburg

FC Uitgeest: Lex de Haan, Mike Beentjes, Stan Vrouwe, Wessel van der Werff, Wesley Wilffert (69e Sil Bouwens) , Lars Ouwehand (85e Mitchell Edam), Niels Duijn, Bryan Koster (85e Bo Ab Abdalah), Daan van den Booren, Thijn Ursem  (85e Edam) en Rens Brouwer.