FC Uitgeest is verzwakt en verliest wederom

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Ze stond er: kloek en moedig, het bestuurslid van de grote omnisportvereniging (hockey en voetbal) sv Kampong, om maar weer eens onvermoeibaar, eerst bij de tribune en later aan de andere kant van het veld, uit te leggen dat het toch echt niet kon: met tien man en een grote kan bier langs het veld  staan. De jongens gehoorzaamden gedwee en verloren zo het zicht op hun vriendjes die in het eerste speelden. Het is de bestuurlijke worsteling van vele clubs in Nederland; de baas te moeten spelen over bekenden, soms vrienden. Zij deed het met verve want het is nu eenmaal huidig beleid: geen publiek langs de kant. Hulde aan haar en alle andere sportbestuurders van Nederland.

Voetbal dan maar. FC Uitgeest bevindt zich inmiddels in een achtbaan naar beneden. Wederom werd verloren, met 4-0 dit keer, ditmaal tegen een veel beter Kampong. Soms tellen excuses niet maar dat ligt bij FCU  wel een tikkie anders. Ga maar na welke basisspelers er niet konden worden opgesteld: Kick Smit, Daan Hamaker, Mike Adrichem, Jorn Brouwer, Tim uit den Boogaard en Tinus Putter. Het is allemaal lastig voor trainer Hilmar de Groot. Hun invallers doen aandoenlijk hun best maar komen simpelweg ervaring en kwaliteit te kort. Zeker vandaag tegen een lepe en technisch vaardige tegenstander zoals Kampong.

Eén kwartier was FC Uitgeest goed. Tussen de 10e en de 16e minuut waren er, na een ongelukkig opgelopen achterstand in de 5e minuut(1-0) vanwege een uitglijdende Stan Vrouwe, ineens drie grote kansen voor de gasten om de stand gelijk te trekken. Het spel oogde plots fris en frivool maar Gerben van Rossum en Thijn Ursem hadden hun vizier niet op scherp staan. Daarna nam Kampong  het heft weer in handen en raakte FCU het spoor bijster. De beweeglijke spits Verpalen profiteerde andermaal en kon na goed doorzetten zijn tweede treffer van de dag noteren. 2-0. In de tweede helft zakte FCU diep door de ondergrens tegen een veel beter Kampong. Pas na de 75e minuut gooide de thuisploeg de wedstrijd definitief op slot met twee treffers van Witteveen (4-0). Kampong was inmiddels overgestapt op een vernederend stukje gallery play dat eigenlijk vroeg om een stevige Uitgeester ingreep maar zelfs daarvoor ontbrak vandaag de energie bij een uit het lood geslagen ploeg. Werk aan de winkel dus voor de trainer maar vooral hopen dat er snel een aantal jongens terugkeren in de selectie. Laat dan het seizoen maar opnieuw beginnen. Te beginnen zondag thuis tegen DSOV.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: D. Adrichem, Beentjes, Vrouwe, Idema, R.Brouwer, van Rossum (60e Half), Hoekstra (76e de Meij), van Eerden, Olgers (45e Willfert), Ursem, Duijn.