FC Uitgeest is beetje radeloos.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Het jaar 1672 staat in de geschiedenisboeken bekend als het zogenaamde “Rampjaar”. De tot dan toe bloeiende Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd als gevolg van verschillende omstandigheden tegelijkertijd aangevallen door het machtige Engeland, het Frankrijk van Lodewijk XIV en de militair krachtige Bisdommen van Munster en Keulen. Achteraf kijkt men terug op een jaar waarin “het volk redeloos was, de regering radeloos en het land reddeloos”.

Zo erg is het natuurlijk allemaal niet met FC Uitgeest ,maar toch? In de wedstrijd tegen het niet veel betere Legmeervogels werd met 0-3 verloren en oogde het team op sommige momenten “radeloos” en liepen spelers vaak “reddeloos” in de rondte. Veel goedbedoeld geploeter op niets af. Inzet genoeg maar vandaag gingen te vaak zelfs de meest eenvoudige zaken mis.

FC Uitgeest startte zonder de zieke Mike Olgers, de geblesseerde Tinus Putter en de nog herstellende Lester Half die overigens later nog wel zou invallen. Van meet af aan was duidelijk dat beide ploegen vandaag geen zin hadden om te verliezen. Zowel Legmeervogels als FCU hielden veel mensen achter de bal met als gevolg een saai eerste half uur waar hoegenaamd niets gebeurde. Dat duurde zo ongeveer tot de 40e minuut toen de gasten plotsklaps een opleving beleefde. Zo moest doelman Sem Bleeker tweemaal redding brengen op inzetten van Slijters en Kranenburg en was het dezelfde Kranenburg die in de 43e minuut fraai scoorde. 0-1.

De tweede helft bracht voor de thuisploeg niet veel verbetering. Jammer want mede als gevolg van het fraaie herfstweer waren er flink wat toeschouwers naar Sportpark De Zien gekomen. Die zagen de thuisploeg steeds meer vervallen in slordigheden, miscommunicaties in het veld en gebrek aan inspiratie. Natuurlijk deed FCU aandoenlijk zijn best en had het misschien anders kunnen lopen als de beste man aan de kant van FCU Jordy Duijn in de 65e minuut de bal na een fraaie aanval iets beter had ingeschoten. Nu kon keeper Maenhout redding brengen.

Tsjaa.. en als het dan allemaal niet lukt krijg je ook nog een sullige penalty tegen. In de 82e minuut werd de bal binnen de zestien hard op de opgeheven arm van Stan Vrouwe geschoten. Lechkar faalde niet. 0-2. Tien minuten later in de 91e minuut lag de bal weer op de stip. Nu was het Rens Brouwer die met een ongelukkige sliding de scheidsrechter wederom deed besluiten de bal op de stip te leggen. Ditmaal was Deijl de afmaker. 0-3.

Zo loog het scorebord niet en moet FC Uitgeest zich de komende week gaan herpakken. En de Republiek? In 1673 kwam de ommekeer toen Michiel de Ruyter in de zeeslag bij Kijkduin de Engelse en Franse zeetroepen een gevoelige nederlaag toebracht. Wellicht een voorbeeld voor FC Uitgeest. Zondag thuis tegen De Meern, de slag bij de Zien 2019.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, Idema, Brouwer, Tosun, Duijn, Smit (74e Half), Dekker, Hamaker, Draaijer (63e Markes).

 

Bakkum en Krookspeler van de week:

Het was in de wedstrijd tegen Legmeervogels niet makkelijk om je te onderscheiden. Maar onder het motto “doe maar zo lang mogelijk gewoon dan word je vanzelf bijzonder” was het juist op basis van “gewoon” je werk doen die Jordy Duijn vandaag de onderscheiding Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd bezorgde. Jordy gefeliciteerd. Hier op de foto met de pupil van de week Nyck van der Eng van JO-8-2 met de door SMC Fysiotherapie gesponsorde wedstrijdbal.

 

Foto’s: Marianne Jonker