FC Uitgeest: hoe een voetbalfeest in mineur eindigde

Nieuws

 

Twee maal drie kwartier was de wedstrijd tussen FC Uitgeest en AGB, dat nog strijdt voor het kampioenschap, een feest voor de voetballiefhebbers. Zelden zul je op dit amateurniveau wedstrijden zien die zo amusant zijn. Eigenlijk zegt de uitslag genoeg namelijk 4-4. Voetbalfeest dus, goed geleid door scheidsrechter Hajjaji, tot en met het laatste fluitsignaal. Wedstrijd over zou je zeggen. Maar nog niet voor de keeper van AGB die woest een sprint trok naar de mensen op het terras voor het clubhuis, een fles water gooide naar, nou ja naar wie eigenlijk, terstond bijval kreeg van eigen spelers en aanhang waarna een heuse matpartij dreigde. Gelukkig waren er ook spelers en begeleiders van AGB die wel verstandig waren en de boel wisten te sussen. Niemand had na afloop een verklaring over het waarom van deze uitbarsting, maar het was een domper op een mooie voetbalmiddag.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde opstelling maar moest al wel in de 29e minuut, vanwege een blessure, afscheid nemen van David de Meij. Wat de thuisploeg in de eerste tien minuten van de wedstrijd liet zien was weergaloos en het beste van dit seizoen. AGB werd overlopen in deze fase. Eerst was het Thijn Ursem die in de 2e minuut uit de kluts ineens de bal voor de voeten kreeg en scoorde. 1-0. In de 9e minuut was het spits Rens Brouwer die met het linkervoetje keeper Dagasan verraste. 2-0. Helaas voor de thuisploeg deed AGB snel wat terug al was daar de hulp van een FC Uitgeest speler, Sander Admiraal, voor nodig. Eigen goal. 2-1. Weer een minuut later haalde spits Biberoglu vernietigend uit. 2-2. En.. er waren nog maar twaalf minuten gespeeld.

Even later liet de veertigjarige oud-profvoetballer Meric maar weer eens zien wat een klasbak hij is. Een prachtig schot eindigde op de paal. Toch was het wederom FC Uitgeest dat op voorsprong wist te komen. Een weergaloze actie van Daan van den Booren bekroonde hij zelf met een fraai doelpunt. 3-2. Het bleef kansen regen aan beide kanten. Maar weer was FC Uitgeest koelbloedig. Een geweldige pass over dertig meter van Mike Beentjes werd prachtig gecontroleerd door de diep sprintende Rens Brouwer die zonder te aarzelen de bal in de hoek schoof. 4-2. Het was jammer dat FCU net niet de rust wist te halen met deze stand want in de 45e minuut was het Anzi die de aansluitingstreffer op het scorebord zette. 4-3.

Ook de tweede helft bracht een enerverende partij voetbal met kansen over en weer Hoewel FC Uitgeest twee keer het houtwerk nodig had om een goal te voorkomen leek de ploeg af te steven op een grote stunt. Tot de 83e minuut toen spits Biberoglu tekende voor zijn tweede van die middag. 4-4. Uitgeput als boksers hingen beide ploegen daarna in de touwen en konden eigenlijk tevreden zijn met het gelijke spel. Echter, niet de keeper van AGB.

De Afvallende Bal