FC Uitgeest “herpakt”zich, maar pakt geen punt

Nieuws

 

 

 

 

 

Het was zuur! Nog een paar minuten volhouden mannen! 2-2 op het scorebord. Dat zou vandaag toch een lekker resultaat zijn voor onze jongens. Want, wat hadden ze zich dapper herpakt na stevige nederlagen in de eerste twee wedstrijden. 98e minuut, nog een kans voor LSVV maar de goed ingevallen Terence de Jong gooit zich voor de bal. Gevaar afgewend. Maar die scheidsrechter? Hij  laat maar doorspelen. Om voor alles en iedereen onduidelijke reden bevinden we ons al in de 101e minuut! Nog een aanval van LSVV, dieptepass op Merk en het enige foutje van de wedstrijd van Stan Vrouwe die de bal via zijn knie precies voor de voeten van de spits ziet vallen. Keeper Hielke van der Laan doet nog een uiterste poging maar is te laat is en raakt de handige aanvaller. Terechte penalty en ook nog  eens rood voor de keeper. In alle haast moet reservekeeper Walbeek uit zijn trainingstenue. Huppelend en springend op de lijn probeert hij Cretier uit zijn concentratie te brengen. Die schiet echter feilloos raak. 3-2. Geen beloning vandaag voor hard werken.

FC Uitgeest startte met de herstelde Stan Vrouwe weer vertrouwd in het hart van de verdediging.  Maar al in de 5e minuut gaat het helemaal fout in diezelfde verdediging. Harte profiteert en scoort beheerst. 1-0. In de fase daarna onderscheidt keeper Hielke van der Laan zich een aantal malen en moet Mike Beentjes zelfs een keer de bal van de lijn halen. Na die moeizame openingsfase zijn er duidelijk tekenen van herstel. Zowaar beginnen de combinaties een beetje te lopen en is er zelfs een grote kans voor Thijn Ursem op de gelijkmaker. In de 39e minuut is er de beloning voor het zich terug knokken in de wedstrijd. Een fraai aangesneden vrije trap van Kick Smit wordt binnen gefrommeld door Daan Hamaker. 1-1. Op slag van rust eindelijk eens een gelukje voor FCU. Een hoekschop komt verkeerd op het been van verdediger Bruin en die laat zijn eigen keeper kansloos. 1-2.

In de tweede helft ontspint zich meer en meer een ontzettend aardig duel met vooral grote kansen voor LSVV. De Noord-Hollanders komen in de 64e minuut op gelijke hoogte door een slimme vrije trap van Kansen. Zo waren de mogelijkheden voor LSVV maar vochten de jongens uit Uitgeest zich helemaal rot om in ieder geval met een puntje naar huis te gaan. Dat laatste leek lang te lukken totdat de scheidsrechter, uitgerekend op de door de KNVB uitgeroepen dag van de scheidsrechter, blijkbaar besloot om dat heugelijke moment enige luister bij te zetten door zo lang mogelijk te laten spelen. Met als gevolg het bovenstaande beschrevene. Toch FC Uitgeest, kop op! Jullie hebben laten zien dat het kan, het winnen van wedstrijden. Geloof er maar in!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Beentjes, Vrouwe, Hamaker, Lars Half (45e de Jong), van Eerden, van den Booren, Kick Smit, Ursem, Draaijer (75e Kjell Smit), van Rossum (82e Quinten Koster)