FC Uitgeest herpakt zich na matige seizoenstart.

Nieuws

In gelukkig heel wat betere omstandigheden, namelijk een vriendelijk najaarszonnetje, dan bij de eerste competitiewedstrijd, heeft FC Uitgeest zich enigszins hersteld van de onnodige nederlaag vorige week tegen NVC. Na een matige eerste maar sterke tweede helft werd Velsen op 1-1 gehouden. Dat alles in een wedstrijd die eigenlijk best leuk was omdat beide ploegen elkaar aardig in evenwicht hielden. Spelers en staf plus de grote schare toeschouwers konden uiteindelijk prima leven met het gelijke spel.

FC Uitgeest startte met Mike Beentjes op het middenveld omdat Kick Smit met een lichte blessure aan de kant bleef. Mats Idema verving de ongelukkige Daan Hamaker die naar later bleek vorige week zijn hand heeft gebroken. Jordy Duijn had verassend genoeg zijn plaats moeten inruimen voor Mark Dijkkamp. De eerste kleine kansjes waren voor FC Uitgeest maar het was toch Velsen dat verrassend genoeg op voorsprong kwam. Een voorzet van de zijkant werd door de verdediging van FCU niet helemaal goed verwerkt waarna Rijs kon aanleggen voor een schot. Zijn inzet werd in eerste instantie knap gepareerd door de vandaag uitstekend keepende Sem Bleeker maar helaas viel de bal precies voor de voeten van Dors die beheerst scoorde. 0-1. FC Uitgeest was het even kwijt en ontsnapte in de 22e minuut aan een grotere achterstand toen Plug een daverende knal zag eindigen op de lat. FCU drong wel aan maar er ging in deze fase teveel fout om echt gevaarlijk te worden.

In de rust besloot trainer Ton Pronk in te grijpen door de weer op de terugweg zijnde Lester Half in te brengen voor Mike Beentjes. Dat en de hernieuwde energie zorgde ervoor dat er na de rust een heel ander FCU stond. Het doel van het sterk verdedigende Velsen werd steeds nadrukkelijker gezocht. De beloning volgde in de 67e minuut toen een mooie aanval van FCU werd onderbroken door onreglementair hands. De vooral in de tweede helft sterk spelende Mike Olgers verzilverde het buitenkansje.1-1 Met het inbrengen van Jordy Duijn voor Mark Dijkkamp werd FCU nog sterker maar de lange mannen van Velsen vonden het wel genoeg zo en gaven weinig meer weg. Zo werd de thuisploeg op basis van een sterke tweede helft toch nog beloond met een punt. Volgende week maar doortrekken die opgaande lijn.

De Afvallende Bal