FC Uitgeest: “helden na winst op koploper”.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

Zo waren er wedstrijden met zwak, wisselvallig spel en verdiende nederlagen zoals tegen Hoofddorp, AFC’34 en Legmeervogels, maar waren er mooie resultaten tegen SDZ en De Meern gevolgd door een gelijkspel vorige week tegen Zaanlandia dat eigenlijk een overwinning had moeten zijn. Toen werd al duidelijk dat de ploeg van Ton Pronk de weg omhoog had gevonden. Zondag tegen koploper Zouaven werd dat nog maar eens bevestigd. Sterker nog, met de nipte 1-0 overwinning deed FCU zich eigenlijk nog tekort gezien het grote aantal kansen die de gastheren onbenut lieten. Het gevolg is dat de ploeg op de stand van de ranglijst de blik weer nadrukkelijk omhoog kan richten maar belangrijker nog, naast de al immer aanwezige strijdlust, dat er nu ook nadrukkelijk stappen gezet worden in de kwaliteit van de uitvoering.

Want zie ze eens strijden. Als ware het de Griekse helden die in hun strijd tegen o.a. de Trojanen onverschrokken het gevecht aangingen. Hoe Stan Vrouwe dapper als Heracles (die als kind al zo sterk was dat hij twee op hem afgestuurde slangen vermoordde) steeds weer de strijd aangaat, hoe Osman Tosun onverschrokken als ware hij Theseus (die het beroemde monster van de Minotaurus doodde) zich in het duel gooit en hoe de Kick Smit en Mike Olgers als een twee-eiige tweeling slimme oplossingen bedenken op het middenveld als ware het kopieën van Odeysseus (die tenslotte de list van het Paard van Troje bedacht waarmee de Trojanen definitief verslagen werden) maar dan op een voetbalveld.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken. De thuisploeg schoot uit de startblokken vandaan. Al na vijf minuten lag de bal achter de verbouwereerde keeper Wagenaar. Na wat geharrewar in de verdediging was het tenslotte Max Dekker die na voorbereidend werk van Jordy Duijn als laatste zijn voet tegen de bal zette. 1-0. Zouaven liet dat niet op zich zitten en drong sterk aan. Een fase waarin de Noord-Hollanders lieten zien niet voor niets aan de kop van de ranglijst te staan. FCU hield echter stand en kreeg zelfs in de 33e minuut een unieke kans om de voorsprong verder uit te bouwen. Een domme overtreding op Max Dekker leverde de thuisploeg zowaar een strafschop op. Maar net als vorige week ging het ook nu fout. Ditmaal schoot Mike Olgers hoog over.

In de 45e minuut brachten de gasten zichzelf verder in de problemen door een oerdomme tweede gele kaart voor aanvoerder Janssens. Eigenlijk was de wedstrijd daarna wel gespeeld en had FCU nog wel een doelpuntje moeten maken wat niet gebeurde. Zo bleef het bij 1-0 en mochten de Uitgeester “helden” van vandaag na afloop de high fives van het enthousiaste publiek in ontvangst nemen. Oh ja, nog wel een les uit de Griekse oudheid. Met sommige van de Griekse helden liep het niet goed af. Ze bleken toch, ondanks hun goddelijke status, kwetsbaar te zijn. Laat dat de wijze les van deze week zijn.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Putter, Vrouwe, Idema, Brouwer, Tosun, Duijn, Smit (74e Hamaker), Dekker, Olgers, Draaijer (86e Klaver)

Meer foto’s van deze wedstrijd in album via (Facebook) FC Uitgeest wedstrijdfoto’s: https://www.facebook.com/fotoMarianneJonker

 

 

Bron: De afvallende Bal/ FC Uitgeest.