FC Uitgeest goed, maar niet goed genoeg

Nieuws

 

 

Want uiteindelijk ging de derby tegen Vitesse’22 toch verloren ondanks dat de thuisploeg een beste wedstrijd speelde. Het is ook wel een beetje het verhaal van zeker de tweede helft van het seizoen. Vaak goed spelen, maar dan toch de wedstrijd niet over de streep trekken. Maar ook vandaag oogstte de ploeg weer lof. De inzet was wederom hartverwarmend en bij vlagen werd er best leuk gevoetbald. Alleen vergeet FCU vaak om op verschillende momenten de trekker over te halen. Tegen Vitesse’22 was dat ook het geval. De ploeg uit Castricum deed dat wel met een logische 1-3 nederlaag tot gevolg.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde opstelling van de afgelopen weken. Alleen Daan van den Booren had een plaats gekregen op de bank. Zijn vervanger was de jonge Quinten Koster.

Al vrij direct na de aftrap ontspon zich een amusante partij voetbal met twee ploegen die graag wilde winnen. Niet zo vreemd omdat FCU degradatie zo lang mogelijk wilde uitstellen en Vitesse’22 nog in de race was voor een periodekampioenschap.

De eerste grote kans was in de 5e minuut voor Vitesse’22 toen Beentjes alleen voor de vandaag uitstekend keepende Sam Heijne verscheen. De keeper zag echter tot zijn grote opluchting de bal in het zijnet verdwijnen. Even later, in de 7e minuut een levensgrote kans voor Rens Brouwer, die tot zijn verbijstering alleen voor keeper Stoppels de bal hoog over de lat zag verdwijnen. Het spel golfde daarna heen en weer zonder dat er nu echt grote kansen werden gecreëerd. De tweede helft gaf hetzelfde beeld, zij het dat de gasten beduidend dreigender oogde dat de thuisclub. In de 71e minuut werd dat duidelijk. Een verdwaalde bal belandde voor de voeten van Lodewijks die prachtig scoorde. 0-1.

Geheel verdiend maakte FCU gelijk. Een vrije trap in de 75e minuut van Tim Taylor werd door niemand meer aangeraakt en verdween pardoes in het doel. 1-1. In de 86e minuut ging het dan toch fout voor de thuisploeg. Een strakke voorzet van Esveld werd steenhard binnen gekopt door Cremers. 1-2.  In de 93e minuut was het Kuijs die de eindstand op het scorebord zette. 1-3

Met de nederlaag zal de ploeg degradatie niet meer ontlopen. Toch mogen we gezien de instelling en het behaalde niveau in de tweede seizoenshelft verwachten dat het misschien wel een heel aardig seizoen kan worden volgend jaar in de tweede klasse. Voor dit seizoen complimenten aan de trainersstaf onder leiding van de vertrekkende Hilmar de Groot en natuurlijk alle spelers die ondanks alles de moed erin hielden.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Heijne, Beentjes, Vrouwe, Admiraal, van der Werff (60e Schilp), de Meij (84e van Eerden), Taylor, Q.Koster (60e van den Booren), Smit (76e van Rossum), Ursem, Brouwer (90e van der Laan).