FC Uitgeest glipt in laatste minuut punt uit handen.

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Het weinig verheffende schouwspel dat de spelers van LSVV en FC Uitgeest de toeschouwers voorschotelde op het knusse veld in Zuid-Scharwoude verdiende geen winnaar.

De twee teams leken al ploeterend de eindstreep te halen met de enige juiste uitslag van vandaag namelijk 0-0. Maar helaas was er voor FCU in de 94e minuut de rauwe werkelijkheid van een ietwat lucky goal van de oudste man op het veld Tim Emmerik die met een lob in de kruising doelman Danny Adrichem verraste. Zo werd het toch nog 1-0 voor de thuisploeg en bleef FCU met lege handen achter. Daarmee kent de ploeg van Hilmar de Groot, tegen de verwachting in, een zeer matige seizoenstart en dat moet de coach zorgen baren.

FC Uitgeest startte zonder de geblesseerde routiniers Mike Adrichem, Tinus Putter en Kick Smit. Daarnaast zat de van vakantie teruggekeerde Tim Uit den Boogaard op de bank. Of het daar nu aan lag zullen we natuurlijk niet weten maar samen met LSVV maakten beide teams er een eerste helft van die net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Er ging aan beide kanten niet veel goed en heel veel fout. De tweede helft bracht een iets beter FC Uitgeest maar traag en stroperig bleef het, tot de 61e minuut toen Jur Hoekstra zijn inzet via de onderkant van de lat terug in het veld zag stuiten waarna de bal precies voor de voeten van Rens Brouwer kwam die zijn uithaal op de paal zag eindigen. Gevalletje pech dus. Nou, als het dan bij beide teams niet gaat zoals het moet, moet het maar zoals het gaat zou je denken: ofwel binnen harken dat punt bedachten beide teams. Dat leek ook lange tijd goed te gaan tot het moment van glorie van Emmerik in de 93e minuut. Een fraaie redding van Danny Adrichem bracht de bal pardoes voor de voeten van de routinier die met zijn wreef een prachtig lobje op maat gaf en daarmee FCU een flinke domper bezorgde. 1-0. Daarmee blijft het voor FCU bij een matige score van 1 punt uit drie wedstrijden. Zorgelijk? Welnee, kwaliteit en talent genoeg in het veld. Maar het team mist voorlopig vooral duelkracht. Die vaardigheid heeft alles te maken met de natuurkundige wet van actie en reactie ofwel als jij eerder bij de bal bent dan je tegenstander kun jij de actie maken en niet de tegenstander. Daar was de ploeg de afgelopen wedstrijden niet goed in. Huiswerk voor de staf dus. Bovendien trainen op duelkracht kan heel leuk zijn. Volgende thuiswedstrijd tegen Kolping Boys maar eens zien wat het oplevert.

De Afvallende Bal.

FC Uitgeest: D. Adrichem, R. Brouwer, Vrouwe, Beentjes, Hamaker, Olgers, Duijn, J.Brouwer, Hoekstra, van Eerden, Ursem.