FC Uitgeest geeft voorsprong en wedstrijd uit handen

Nieuws

 

 

 

Zo denk je als team de zaakjes voor elkaar te hebben en zo is binnen enkele minuten de hele zaak gekanteld. Het overkwam FC Uitgeest afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen het stugge FC Medemblik. Een in de eerste helft dominant FC Uitgeest wist het beter zijn aan het begin van de tweede helft te verzilveren door op voorsprong te komen. Maar binnen twee minuten hadden de gasten er twee in liggen. De thuisploeg kwam de klap niet meer te boven en moest toezien hoe Medemblik daarna weinig tot niets meer weggaf. Zo liep het vorige week nog excellerende FC Uitgeest wederom tegen een nederlaag op waarbij je je na afloop kon afvragen; was dit nu nodig geweest?

FC Uitgeest moest het doen zonder de geblesseerde Daan van den Booren en Quinten Koster. Het eerste opmerkelijke moment deed zich voor in de 19e minuut. De doorgebroken Thijn Ursem werd op de rand zestien opzettelijk neergelegd door verdediger Koomen. Rood dacht FCU, maar scheidsrechter Zuidam besloot het bij geel te laten. Een vroeg Sinterklaascadeautje zullen we maar zeggen. FC Uitgeest kende daarna tot de rust een sterke fase waarin de ploeg naliet om op een verdiende voorsprong te komen. De lat bij een kopbal van Rens Brouwer, de paal bij een goede inzet van Kick Smit en de goede doelman Slot stonden echter succes in de weg. Direct na de thee was er  een eerste waarschuwing voor FC Uitgeest. De aalvlugge linksbuiten Wenners ontsnapte aan de aandacht van de verdediging maar miste. Aan de andere kant lukte het FCU wel. Een prachtige voorzet in de 58e minuut van Bryan Koster werd snoeihard ingekopt door Rens Brouwer. 1-0. Als kinderen die net hun Sinterklaas cadeau hadden gehad, zo blij waren ze, die van FC Uitgeest. Ondertussen hadden ze niet in de gaten dat de tegenstander direct na de aftrap fel jagend ten aanval trok. Balverlies, een korte combinatie door het midden en een hard schot van Keizer en in de 59e minuut lag de gelijkmaker alweer achter doelman Lex de Haan. 1-1. Gewoon de draad weer oppikken zou je zeggen. Echter, een minuut later was het Wenners die Stan Vrouwe eruit liep en koel afmaakte. 1-2. Het was de ommekeer in de wedstrijd. Zij van FC Uitgeest grossierden ineens in slordigheden en zij uit Medemblik waren plotseling overal. FC Uitgeest mocht daarna van geluk spreken dat het niet verder op achterstand kwam en de gelijkmaker zat er al helemaal niet meer in. Slordigheid werd troef, het zelfvertrouwen was weg en de nederlaag een feit. Het mooie van voetbal is echter dat er altijd weer een volgende wedstrijd is. Volgende week beter mannen!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Meij, Vrouwe, Buur, Wilffert, van Eerden, Duijn, Kick Smit, B.Koster, Ursem, Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Lex de Haan

Hij, Lex de Haan, stond er na de nederlaag bij met een gezicht als het jongetje dat door Sinterklaas was overgeslagen. Maar naast hem stond een vrolijk klein mannetje (Jesse van der Eng van JO-8-4) dat als pupil van de week met de speler van de wedstrijd op de foto mocht. Het toverde toch weer een glimlach op het gelaat van de vandaag goed spelende doelman. Lex gefeliciteerd.