FC Uitgeest expres dendert voort!

Nieuws

Als een TGV door het Nederlandse landschap glijdt FC Uitgeest in de tweede klasse op weg naar misschien een hele mooie bestemming. Ook het Noord-Hollandse Blokkers werd als station overgeslagen en soepel gepasseerd. 0-5. De luidruchtige commentator van dienst van de plaatselijke omroep die zich gedurende de wedstrijd steeds meer ontpopte als beginnend cabaretier, kon niet anders dan vermelden in zijn verslag dat “zij van De Blokkers steeds een stapje tekort kwamen”. Daarmee drukte hij het overwicht van FC Uitgeest nog heel voorzichtig uit. Met maar liefst 0-5 werd de thuisploeg opgerold. Die moeten zich net hebben gevoeld als de reizigers op een perron waar zojuist de TGV is langs gedenderd.

FC Uitgeest startte vandaag zonder de vanwege werkzaamheden afwezige Paul Groen. De kracht van FC Uitgeest op dit moment is echter dat posities moeiteloos kunnen worden overgenomen. In dit geval door Tinus Putter. Joost de Jong keerde terug op de linksbackplaats.

Ondanks de lage positie op de ranglijst gaf FC Uitgeest er vanaf het begin blijk van de tegenstander op geen enkele wijze te onderschatten. Fel en agressief werden de zaken, vooral op het middenveld, aangepakt en was er drang naar voren. De tegenstander werd “hoog” vastgezet met als gevolg kansen voor de gasten. Al in de 7e minuut was Mike Olgers dichtbij de openingstreffer maar hij zag zijn bal via de binnenkant van de paal weer terug het veld in komen. Drie minuten later was het wel raak. Lester Half werd alleen voor de keeper gezet. In eerste instantie wist keeper Pool zijn hand er nog wel achter te krijgen maar in de rebound schoot Jorn Brouwer onbarmhartig raak. 0-1.

Vreemd genoeg bleek dat ook het einde van het offensief. FC Uitgeest liep terug en gaf daarmee De Blokkers de gelegenheid terug te komen in de wedstrijd. Het leidde terstond tot een aantal hele en halve kansen voor de thuisploeg die zowaar begonnen te geloven in meer. Pas in de 33e minuut viel er weer een doelpoging te noteren van FCU. Een prachtige aanval eindigde op de voet van Mike Olgers maar zijn schot vloog net naast. Vlak voor rust was het wel raak.  Een inzet van Lester Half werd ook nu weer gekeerd door keeper Pool maar de terugspringende bal werd daarna door de veel scorende spits gepromoveerd tot doelpunt. 0-2

In de tweede helft was een mogelijke titelkandidaat aan het werk. Er werd achterin hoegenaamd niets weggegeven en voorin liep het als de bekende trein. Vooral het koningskoppel Lester Half en Jorn Brouwer gaf maar weer eens blijk van onzichtbare lijntjes die hen kennelijk in het veld met elkaar verbindt. De 48e minuut een prachtige pass van de niet zelfzuchtige Lester Half die blind vertrouwde op de er nog beter voor staande Jorn Brouwer. Een strakke schuiver in de goal. 0-3. Daarna een rake kopbal van Joost de Jong (0-4) en een slotakkoord van Lester Half in de 92e minuut waarmee de 0-5 eindstand een feit werd. De steeds grappiger wordende commentator besloot maar met de opmerking dat “zij van de Blokkers vandaag voetballes hadden gehad maar dat hij dat al wist vanaf het moment dat hij FC Uitgeest had zien arriveren met een bus”. Hij had niet goed gekeken. Het was een TGV.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, Marchena (45e Out), Vrouwe, Putter, de Jong, E.Sinnige, Smit (68e Aroma), Olgers, Yeboah (75e Duijn), Half, Brouwer.