FC Uitgeest en het verdiende puntje

Nieuws
 •  

   

   

   

   

  Uiteindelijk overheerste er toch blijdschap in kleedkamer en clubhuis. Een briljant moment van de ingevallen Gerben van Rossum deed in de 90e minuut de bal, na een fraaie dropkick, precies in de ruimte achter de graaiende keeper Maenhout vallen. Daarmee kwam er uiteindelijk toch nog de verdiende 2-2 op het, in dit geval, denkbeeldige scorebord want de echte is vanwege een onderhoudsbeurt tijdelijk uitgeschakeld. Staat er toch maar mooi een klein ongeslagen reeksje achter de naam van de plaatselijke voetbalclub. Twee gelijke spelen en een overwinning brengen weer wat kleur op de wangen en voeden de verwachting dat het team er toch op zijn minst in moet slagen om dit seizoen in de eerste klasse te blijven.

  FC Uitgeest coach Hilmar de Groot verraste met een debutant voor de afwezige Jorn Brouwer, namelijk Bryan Koster. Hij, zoon van voormalig FC Uitgeest spits Mike Koster, speelde een verdienstelijke wedstrijd en is één van de exponenten van een nieuwe jonge lichting spelers die de kans krijgen om zich op het hogere niveau in het “vlaggenschip” te manifesteren.

  FC Uitgeest begon sterk aan de wedstrijd. Al na tien minuten lag de bal achter keeper Maenhout toen deze het antwoord schuldig bleef, na aangeven van Daan van den Booren, op een fraaie kopbal van Mike Adrichem. 1-0. Lang hield de voorsprong niet stand. In de 23e minuut liet de verdediging van FCU zich foppen door een slimme loopactie van Streefkerk die daardoor ongehinderd kon binnenkoppen. 1-1. Lesje geleerd FC Uitgeest zou je zeggen maar toch. In de 30e minuut wederom een geheel vrijstaande speler van Legmeervogels, nu Nolk van Gogh, die eenvoudig kan binnenkoppen. 1-2. Het deed oud FC Uitgeest trainer, nu Legmeervogels, Ton Pronk zichtbaar veel genoegen want van alle wedstrijden wilde hij hier toch wel erg graag winnen. Nog voor rust was het Daan van den Booren die met een fraaie solo bijna voor de gelijkmaker zorgde maar goed keeperswerk voorkwam dat.

  In de tweede helft deed de thuisploeg aandoenlijk zijn best om de gelijkmaker te forceren, waren er ook kansjes, maar slopen er ook steeds vaker slordigheden in het spel van groengeel. Tot die 90e minuut. In een impuls besloot Gerben van Rossum de toevallig op hem afkomende bal een poetsbeurt aan de onderkant te geven waardoor de bal in een boog en met veel effect achter de keeper verdween. 2-2. Het juichen van de vele enthousiaste toeschouwers kwam pas laat op gang omdat het van een afstand leek of de bal bovenop het doel was geland. Niets was minder waar en Gerben van Rossum werd de held van de dag met als beloning na afloop een vrijwaring van het halen van bier in het gezellige clubhuis. En.. er was het verdiende puntje.

  De Afvallende Bal

  FC Uitgeest: D. Adrichem, Beentjes, Vrouwe, Idema, R.Brouwer, van Eerden, Putter, Olgers (6e Smit), Koster (64e van Rossum), van den Booren, M. Adrichem (64e Duijn).

  Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Stan “the man” Vrouwe.

  Aanvoerder en twee meter beton in de branding. Hij, kind van de club, stond ook vandaag weer z’n mannetje. Het was niet genoeg voor de overwinning maar het blijft voor liefhebbers van verdedigen een genot te zien hoe hij, niet voor de eerste keer, “the man” was. Stan gefeliciteerd.