FC Uitgeest en het “mooi weer”gelijk spel

Nieuws
 •  

   

   

   

   

   

   

  Het was zo’n heerlijke mooie tweede Paasdag. Het zonnetje scheen uitbundig en lekker op het hoofdje dat wel ingesmeerd moest zijn. Het Paasdiner de dag ervoor was nog maar nauwelijks verteerd maar er moest natuurlijk wel gevoetbald worden. Vandaag tegen de onderste namelijk ROAC uit Rijpwetering. Daar had FCU nog wel wat tegen goed te maken gezien het onverdiende gelijkspel daar in de polder. Maar vanaf het eerste fluitsignaal hing er, leek wel, een deken van onverschilligheid, misschien wel lamlendigheid over het team. Men wilde wel maar er lukte niet veel. Ballen sprongen vaak van voeten en spelers liepen net daar waar ze niet moesten zijn. Een oude voetbalwijsheid leert dat de man zonder bal bepaalt. Maar ja, die stond vaak stil. Gelukkig voor de thuisclub bracht ROAC ook niet veel en kon een opgelopen achterstand door FCU nog worden gerepareerd. Het gelijke spel (1-1) was vandaag het maximaal haalbare.

  FC Uitgeest moest het doen met Frans Stam op de bank vanwege de door ziekte afwezige hoofdcoach Hilmar de Groot. Nieuw in de opstelling was linksback Cor Zeeuw, één van de lichting jongelingen die regelmatig kansen krijgen in het eerste. Routinier Kick Smit had weer eens een basisplaats op het middenveld. De eerste helft was er één om snel te vergeten. Beide ploegen grossierden in fouten en kansen werden nauwelijks gecreëerd. Ach, het publiek maalde er niet om, stond gezellig met elkaar te keuvelen en de beste Paasrecepten te bespreken.

  De tweede helft bracht meer. FC Uitgeest kreeg in de 57e minuut een megakans op de voorsprong maar op zes meter van de goal wist Jorn Brouwer de bal nog over het doel te schieten. ROAC kroop daarna uit zijn schulp en scoorde zowaar in de 59e minuut. Een fraaie kopbal van Hupkes was doelman Danny Adrichem teveel. 0-1.

  Twee minuten later was het alweer gelijk. Een bekeken voorzet van Kick Smit werd hard ingekopt door Jordy Duijn. 1-1. Daarmee was de wedstrijd wel zo’n beetje gespeeld. Beide ploegen vielen weer terug naar het matige niveau van voor rust. Jammer, maar iedereen die gevoetbald heeft weet dat er weleens zulke wedstrijden tussen zitten. Het is echter opvallend dat FC Uitgeest vaak tegen de beste ploegen uit de Eerste Klasse A ook zijn beste voetbal laat zien terwijl het tegen de mindere goden allemaal niet zo lukt. Misschien volgende week tegen het sterke Fortuna Wormerveer maar eens laten zien wat de ploeg werkelijk kan. Maar ja, het was wel lekker weer vandaag!

  De Afvallende Bal

  FC Uitgeest: D.Adrichem, Zeeuw (85e Beentjes), Vrouwe, uit den Boogaard, Putter, J.Brouwer, Smit (85e Koster), Duijn, Olgers (75e Idema), van den Booren (75e van Rossum), van Eerden (65e Hamaker).

  Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Danny Adrichem

  Hij steekt al weken in goede vorm en ook vandaag had hij een paar mooie reddingen. Keeper Danny Adrichem haalde vandaag zijn niveau en dat werd gezien door de jury. Bovendien was hij heel leuk met de weer in ere herstelde “Pupil van de week”. Vandaag Jogchem Smits van JO-9-2 die samen met Danny op de foto van Marianne Jonker mocht.