FC Uitgeest en “bloed, zweet en tranen van geluk

Nieuws
 •  

   

   

   

   

   

   

  Voor de tweede keer dit seizoen wist FC Uitgeest een wedstrijd te winnen waarin de tegenstander (eerder AGB en nu sv Hoofddorp) eigenlijk sterker was maar waar dan wel, met tomeloze inzet en sterk verdedigen, een maximaal resultaat werd behaald. Zij van FC Uitgeest maalden daar natuurlijk niet om. Toch was het nog verdiend ook. Er was weinig weggegeven maar ook niet zoveel gecreëerd. Zoals Hazes zingt in het gelijknamige nummer uit de titel: “Een lach met tranen, zo voel ik me vandaag” en die kon het weten.

  Bij FC Uitgeest was Tim uit den Boogaard weer terug in het centrum van de verdediging en was Mike  Adrichem weer eens spits van dienst. FC Uitgeest had het vanaf de start van de wedstrijd moeilijk. Vooral de behendige linkerspits Schmeltz en linksback Manolito bezorgde Mike Beentjes als rechtervleugelverdediger handenvol met werk. FCU mocht van geluk spreken dat het in de 16e minuut niet op achterstand kwam toen achtereenvolgens eerst Schaefers en daarna  Tjon-A Njoek hun vizier net op scherp hadden staan waardoor de vandaag uitstekend keepende Danny Adrichem redding kon brengen. Zo bleef sv Hoofddorp de betere ploeg in die eerste helft maar kwam het tegelijkertijd ook niet tot echte kansen omdat de jongens van FCU gezamenlijk zeiden “vrienden, dag vrienden, de koek is (niet) op”.

  De tweede helft gaf hetzelfde beeld maar zoals zo vaak in voetbal was het niet de bovenliggende partij die scoorde maar in dit geval FC Uitgeest. In de 57e minuut een mooie steekpass van de hardwerkende Thijs van Eerden, een goede aanname van Mike Adrichem en een schot/voorzet (doorhalen wat niet van toepassing is) dat keeper Zuidema te veel was. Of er nog een voet van een verdediger aanzat kon ik niet goed zien maar ik hou het graag op een score van Mike Adrichem. 0-1

  Sv Hoofddorp trok nu massaal ten aanval. Maar indachtig Andre Hazes zongen onze jongens nu: “Geen gezeur meer aan mijn kop, rot nu maar op”. Er was geen doorkomen aan voor Hoofddorp en FCU ging steeds meer, naarmate de tijd vorderde, geloven in een goed resultaat. Zelfs had het team van Hilmar de Groot de wedstrijd in de 82e minuut op slot kunnen gooien maar een inzet van Danny Adrichem ging net over het doel van Zuidema.

  Zij van Hoofddorp werden er moedeloos van en bij hen was het letterlijk “dag vrienden, de koek is op”. Zo stond er na negentig minuten een fraaie 0-1 op het scorebord en zong FC Uitgeest “tevreden met alles wat ik heb”. Het klonk zuiver vandaag.

  Volgende week tweede paasdag thuis tegen ROAC drie punten en we hangen zo weer tegen de top zes aan. Leuk en interessant. Er kunnen nog rare dingen gebeuren hoor deze competitie. Toch?

  De Afvallende Bal

  FC Uitgeest: D.Adrichem, Beetjes, Vrouwe, R. Brouwer, uit den Boogaard, Putter, J.Brouwer (84e Idema), van Eerden (59e Smit), Olgers 59e Hamaker), van den Booren (35e van Rossum), M.Adrichem (84e Koster).