FC Uitgeest eert Niké met zwaarbevochten overwinning op DSOV

Nieuws

 

 

 

Niets menselijks is de goden in de Griekse mythologie vreemd. In de strijd tegen de Titanen schoot de godin van de overwinning Niké de oppergod Zeus te hulp samen met haar broers Zelos(ijver), Kratos (kracht) en zus Bis (geweld). Zeus waardeerde dat door hen een plaats te geven op de woonplaats van de Goden, de berg Olympus.

Het waren precies die kenmerken (ijver, kracht en een beetje geweld) die FC Uitgeest tegen het sterke DSOV de overwinning (Niké) bracht met als symbool “onze held” van de dag vandaag namelijk Lester Half. Met een fenomenale goal zette hij een dapper strijdend FC Uitgeest op een 0-2 voorsprong op een moment dat de “Titanenstrijd” bijna een punt voor de gastheren leek te gaan opleveren. Verder dat één tegentreffer (1-2) kwam de thuisploeg niet. Het betekende een lekkere overwinning in de  eerste competitiewedstrijd tegen een sterk DSOV.

FC Uitgeest startte in dezelfde formatie als de laatste bekerwedstijd. Dat wil zeggen dat uiteindelijk toch Sem Bleeker het doel verdedigde en dat nieuwkomer Osman Tosun een basisplaats had.

FC Uitgeest had het zich makkelijk kunnen maken want al in de 2e minuut was er een riante mogelijkheid voor Daan Hamaker om de bal binnen te lopen. In de 12e minuut was het dan toch bijna raak toen Mats Idema boven iedereen uit torende maar net niet zijn hoofd goed tegen de bal kreeg. Zonder goed spel (of misschien wel juist daardoor) van beide kanten vloog het alle kanten op. FC Uitgeest deed dat net iets beter. Nadat Marchena (ex -FC Uitgeest) de bal tegen de lat had gekopt en Lomis ook bijna had gescoord, was het in de daarop volgende counter Max Dekker die een fraaie steekpass gaf aan de in de diepte sprintende Mike Olgers. Mike controleerde deskundig en schoot beheerst binnen. 0-1. Daarna was het voor FC Uitgeest meer tegenhouden dan zelf aan goed spel toekomen. Het was dat de verdediging vandaag een aantal “Kratossen” in zijn midden had want anders was het voor rust al gelijk geweest. Dat werd het niet en ook in de periode vlak na rust niet. De thuisploeg deed er alles aan maar de “Zelossen” hielden stand. Ja, en dan de 75e minuut, het moment voor Niké.

Rechts op het middenveld komt “Zelos” Kick Smit aan de bal. Je ziet hem loeren. Soms geeft Kick nog weleens een lange bal te veel, maar nu? Zijn loerende ogen hebben de dertig meter verderop in de diepte lopende Lester Half ontwaard. Heerlijk raakt hij de bal met de wreef, zoevend door de lucht valt de bal met akelige precisie achter de verdediging. Lester Half anticipeert en besluit in een impuls de bal in één keer op de voet te nemen. De rest is history. De keeper hoort alleen maar een geluid als een dalend vliegtuig op het nabijgelegen Schiphol en vervolgens is er het gelukzalig bollen van het net. Wereldgoal. 0-2.

Pas in de 80e minuut kon DSOV wat terugdoen (1-2) maar het mocht niet meer baten. De Titanenstrijd was gestreden. Niké had zijn naam eer aan gedaan. FC Uitgeest blij met de drie punten.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Brouwer, Idema, Vrouwe, de Wit, Osman ( 84e Draaijer), Hamaker, Smit, Dekker (70e Markes), Olgers (80e Klaver), Half.