FC Uitgeest doorstaat de storm

Nieuws

 

 

 

 

Voetballen met regen en een straffe zuidwester was zondagmiddag geen makkelijke opgave. AGB was de hele wedstrijd de bovenliggende partij maar met geluk en heel hard werken wist FCU de overwinning toch naar zich toe te trekken.

Door blessures en vakanties startte FC Uitgeest in een sterk gewijzigde opstelling. Een basisplaats voor twee youngsters. Daan van den Booren (16 jaar) en keeper Lex de Haan (17 jaar). AGB nam direct het initiatief. Via een verzorgde opbouw maakte zij het FCU direct moeilijk. Veelal werd rechtsbuiten Meric gezocht. De 38-jarige aanvoerder zorgde met scherpe voorzetten voor het meeste gevaar. De verdediging van FCU stond prima, het bleef bij mogelijkheden. Af en toe wist FCU onder de druk uit te komen maar tot echte kansen kwam het niet. In 38e minuut belandde een voorzet van Meric vlak onder de lat. Lex de Haan wist de bal nog net uit het doel te werken. Tumult in de 42e min. Meric werd gevloerd in het 16 metergebied. Een zuivere pingel volgens vele maar scheidsrechter Meeuwenoord besloot anders. Rust 0-0.

De tweede helft hetzelfde beeld. AGB veelal op de helft van FCU. AGB spits Jobe was nog het dichts bij een treffer. Alleen op de keeper af maar met een fantastische redding wist Lex de Haan een achterstand te voorkomen. FCU was zeer slordig in de opbouw en hanteerde te veel de lange bal. Na een uur, tegen de verhouding in, toch de 0-1 op het bord. Een vrije trap van Kick Smit, van richting veranderd, verdween achter AGB keeper Dagasan. Zou het dan toch??? AGB bleef aandringen maar vergeefs. In de 75e een prachtige counter. De razendsnelle David de Meij brak door op rechts. Zijn voorzet bereikte Wessel Schilp. Geen aarzeling, strakke schuiver, goal. 0-2. In de 93e min weer David de Meij. Met zijn snelheid gaf hij de verdediging van AGB weer het nakijken. Bij het passeren begaat keeper Dagasan een overtreding, penalty. Mike Olgers achter de bal. Hard in de rechterbovenhoek 0-3. Einde wedstrijd.

Belangrijke overwinning voor een hardwerkend collectief. Weinig kansen weggegeven, de nul, drie punten en een prima debuut van Lex de Haan.

De Reservebal

FC Uitgeest: L. de Haan, M. Beentjes, S. Vrouwe, M. Idema, R. Brouwer, T. Putter, G. van Rossum (46e min. Y. Draaijer), K. Smit, M. Olgers, W. Schilp, D. van den Booren (59e min. D. de Meij)