FC Uitgeest doet zichzelf tekort

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

Vooropgesteld: de ambiance was prachtig daar bij de voetbalvereniging Assendelft. Het zonnetje scheen en Corona was ver weg. Voor het eerst weer een lekkere volle bak en blije gezichten van supporters die de weg hadden teruggevonden naar het voetbalveld. Het kon weer en dat was de grootste winst van vandaag. Iedereen blij dus. 

Voor FC Uitgeest gold dat niet voor het resultaat want de 1-0 nederlaag was onnodig maar op basis van tomeloze inzet van de Assendelvers in de tweede helft verdiend. Onnodig omdat FCU in de eerste twintig minuten de wedstrijd al op slot had kunnen gooien maar een paar honderd procent kansen leidden niet tot een zichtbare reactie op het scorebord. VVA gaf daarna FCU een lesje in het afjagen van de tegenstander en fel de duels aan gaan. Daarmee trokken zij de 1-0 voorsprong over de streep en bleef FCU beteuterd achter.

FC Uitgeest kende ten opzichte van het vorige seizoen wat personele wijzigingen. Zo is Danny Adrichem vaste keeper geworden en lijken Thijn Ursem en Thijs van Eerden een vaste basisplaats te hebben. Dat, in combinatie met de terugkeer van Tinus Putter die dankzij het feit dat moeder de voetbalschoenen weer had terug gevonden besloten heeft om zich weer beschikbaar te stellen, plus de geleidelijke terugkeer van Lester Half, deed en doet nog steeds vermoeden dat er dit seizoen iets moois mogelijk moet zijn.

Zoals gezegd begon FCU sterk aan de wedstrijd. Al in de 5e minuut had Tyn Ursem, na een oogstrelende combinatie met Jorn Brouwer de 0-1 op de voet maar alleen voor keeper Hoolwerf schoot hij hoog over. Via Jorn Brouwer, Rens Brouwer en wederom Thijn Ursem was FCU nogmaals dichtbij de openingstreffer. Het lukte allemaal net niet.

Allengs werd het spel slordiger bij de gasten en kreeg ook Assendelft een aantal mooie kansen. Toch leek er zo tegen de thee niet veel aan de hand. Ach, die goal zou vanzelf wel vallen. Maar zo werkte het voor de Coronastop niet en ook nu niet. De mouwen moeten worden opgestroopt, de duels gewonnen worden en het liefst de bal graag met enige snelheid inleveren bij je medespeler. In al die aspecten toonden zij uit Assendelft zich in de tweede helft de meerdere. In de 55e minuut kon keeper Danny Adrichem met een katachtige beweging nog redden, kwam FCU in de 59e minuut nog goed weg toen spits Zwemmer in de zestien werd aangeraakt en de scheidsrechter het niet voldoende vond voor een penalty, maar was het uiteindelijk linkerspits Baal die na een rush in de 67e minuut met een fraaie goal de 1-0 op het scorebord zette. FCU deed in de fase daarna erg zijn best maar er lukte niet veel meer. Vooral ook omdat de spelers van de thuisclub zich overal voor gooiden en ervoor zorgden dat de gasten niet meer aan combinatievoetbal toe kwamen. Zo werd het voor FC Uitgeest een valse start maar hoeft het niet te wanhopen. Neem de eerste helft als voorbeeld en de tweede helft als leermoment en dan moet het goed komen. Er zit voetbal genoeg in de ploeg. Maar het moet allemaal wel een beetje intenser.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: D.Adrichem, R.Brouwer, Vrouwe, Putter, uit den Boogaard, Smit, Hoekstra, van Eerden, J.Brouwer, Duijn, Ursem.