FC Uitgeest boekt verdienstelijk gelijkspel.

Nieuws

De betekenis van “gelijkspel” is in het woord zelf. Gelijk, in evenwicht, geen verschil, zelfde resultaat en aan elkaar geschreven.
Het was allemaal van toepassing in de thuiswedstrijd van FC Uitgeest tegen koploper en streekgenoot Fortuna Wormerveer. Met de 1-1 eindstand waren uiteindelijk beide ploegen tevreden omdat er evenwicht was en weinig verschil. Voor FC Uitgeest was het daarmee niet voor het eerst dit seizoen dat de ploeg van Florian Wolf aantoonde mee te kunnen doen in de bovenste helft van de eerste klasse. Fortuna toonde in de wedstrijd tegen FC Uitgeest aan een waardig kampioenkandidaat te zijn. De ploeg van Martin de Groot geeft weinig weg en heeft met Milan Klopper en Nick Snelders een paar hele goede voetballers in huis.

FC Uitgeest startte met de nog steeds licht geblesseerde Paul Groen op de bank en Tinus Putter op zijn plaats. Dat beide ploegen respect hadden voor elkaar was in de beginfase duidelijk want er gebeurde hoegenaamd niets.  Pas in de 35e minuut was er enige opwinding maar dat had vervelend genoeg te maken met een blessure van keeper Sven Koning die bij een uittrap ineens kermend van de pijn op de grond lag. De daarbij opgelopen bovenbeenblessure was zodanig dat hij zich moest laten vervangen door Roy Schelvis die dat overigens uitstekend deed.

De ploegen waren nog maar net de kleedkamer uit of de bal lag ineens achter keeper Roy Schelvis. Hinderlijk en lastig was de wind al gedurende de gehele eerste helft geweest maar nu was de stevige bries ineens bepalend. Een lange bal van achteruit kreeg als een zeilboot de wind vol op de zeilen, kwam harder en verder dan dat de verdediging van FC Uitgeest inschatte zo niet door Snelders die als een duveltje uit een doosje bij de neerploffende bal opdook en beheerst scoorde. 0-1. De treffer bleek een wake up call voor de thuisploeg die vanaf dat moment alle schroom van zich afwierp en Fortuna terugdrong. In de 58e minuut volgde de beloning. Een ietwat verdwaalde bal kwam voor de voeten van de goed doorgelopen Mike Adrichem die knap een verdediger op het verkeerde been zette en met buitenkant rechts keeper Bakker kansloos liet. 1-1. De wedstrijd werd er alleen maar leuker op maar afgezien van een paar kleine kansen voor Fortuna, waarbij keeper Roy Schelvis knap redde, bleef de wedstrijd verder in evenwicht. Zo eindigde de wedstrijd in een gelijk spel. De komende weken zullen spannend worden want dan volgen er wedstrijden tegen lager geklasseerde teams.  Als de ploeg van Florian Wolf erin slaagt dezelfde inzet en discipline aan de dag te leggen als vandaag, moet dat punten gaan opleveren. Althans dat is mijn voorspelling. Maar ja, voorspellen is eigenlijk voorbehouden aan profeten en daar voel ik me zeker niet “gelijk” aan.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning (38e Schelvis), de Wit, Putter, Vrouwe, Hopman, Smit, E.Sinnige, Brouwer (61e Muzo), Olgers, Duijn (83e Groen), Adrichem.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Dennis de Wit.

Dennis de Wit is nieuw dit seizoen in de selectie van FC Uitgeest. Hij kwam over van ADO’20 en heeft zich inmiddels ontpopt als een vaste basisspeler op de rechtsbackpositie. Dennis is een speler waar je als linksbuiten niet graag tegen speelt. Je moet hem drie keer voorbij en als je even niet oplet is hij langs de zijkant opgestoomd om een voorzet te geven. De jury zag dat vandaag en benoemde hem unaniem tot speler van de wedstrijd. Uit handen van pupil van de week, Teun de Groot, kreeg hij zijn verdiende prijs.

Foto Marianne Jonker