FC Uitgeest boekt eclatante zege op LSVV

Nieuws

 

 

 

 

 

 

Mooi woord is dat  ‘eclatant’. In de Dikke van Dale omschreven als ‘schitterend’ of ‘daverend. Vaak gebruikt om uiting te geven aan een overwinning die meer dan verdiend is. Zo ook zondag in de wedstrijd van FC Uitgeest.

Met een ‘daverende’ 5-2 overwinning werden de gasten terug gestuurd naar de Noord-Hollandse kleigronden. Daarmee maakt FC Uitgeest met twee overwinningen (afgelopen donderdag werd met 2-1 gewonnen tegen AGB, zie vorige verslag) in een week de valse start tegen Hillegom goed.

Belangrijker was echter dat de spelers steeds beter in de gaten krijgen hoe ze uitvoering moeten geven aan de wens van de trainers, René van Marbergen en Hilmar de Groot om “verzorgd en aanvallend voetbal” te spelen. Daarbij helpt dat FC Uitgeest in de breedte een hele sterke indruk maakt. De concurrentie op verschillende posities is groot terwijl een andere personele invulling niet betekent dat er ineens anders gevoetbald gaat worden. De FC lijkt er wat dat betreft goed voor te staan.

FC Uitgeest moest het deze wedstrijd doen zonder de geschorste Rens Brouwer die op de linksbackplaats vandaag doeltreffend werd vervangen door Mats Idema waardoor Daan Hamaker in het centrum van de verdediging mocht plaats nemen. Op doel had dit keer Sem Bleeker plaatsgenomen.

FC Uitgeest begon overtuigend aan de wedstrijd. Ondanks de harde, schuin over het veld staande harde zuidwestenwind, pakte de thuisploeg met “verzorgd” voetbal het initiatief. De beloning volgde in de 16e minuut. Een fraaie interceptie op het middenveld van de zich verassend sterk ontwikkelende Thijs van Eerden, bracht de bal bij Max Dekker die Kick Smit bediende tegen wiens schot keeper den Iseger niet bestand bleek. 1-0. In de 20e minuut was het wederom raak. Weer was een onderschepping van Thijs van Eerden zeer effectief want via Mike Olgers kwam de bal bij Max Dekker die fraai scoorde. 2-0. Toch kwam het zeker niet onverdienstelijk spelende LSVV terug in de wedstrijd. Een kopbal van Groenveld in de 34e minuut was Sem Bleeker te machtig.  2-1.
Overigens dacht FCU vlak voor rust nog weer op voorsprong te komen maar de goal van Olgers werd wegens buitenspel afgekeurd. Vlak na rust, in de 49e minuut, was het zomaar uit het niets LSVV dat op gelijke hoogte kwam. Een voorzet zeilde met de wind mee over Tim uit den Boogaard heen waarna Merk er 2-2- van maakte. Daarmee was het ook wel gedaan met LSVV. FCU nam het heft weer geheel in handen. Via Daan Hamaker in de 53e minuut werd het 3-2 en na een schitterende combinatie tussen Mike Adrichem en Max Dekker scoorde de laatste in de 80e minuut zijn tweede van de middag. 4-2. Tot slot mocht invaller Yannick Draaijer ook nog een steentje bijdragen door de 5-2 op het overigens haperende scorebord te zetten. Zo boekte de thuisclub een meer dan “eclatante” zege en kan het met veel vertrouwen uitzien naar de wedstrijd van volgende week als het op bezoek moet bij koploper Kampong.

FC Uitgeest: Bleeker, uit den Boogaard, Vrouwe, Hamaker, Idema, J.Brouwer (67e Van Rossum), Smit, Dekker, Max Dekker, van Eerden (82eHoekstra), Olgers (87e Draaijer), M.Adrichem.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd tegen LSVV: Max Dekker
Met twee goals en bijna permanente dreiging was Max vandaag een plaag voor de verdediging van LSVV. Ok, niet alles ging evengoed maar dat hoeft ook niet bij een spits want die wordt afgerekend op effectiviteit. En dat was Max vandaag. Van harte gefeliciteerd en ga zo door.

Tekst: De Afvallende Bal