FC Uitgeest blaft wel maar bij niet

Nieuws

 

 

 

 

 

 

 

 

Ach je kent het wel. Honden die luid blaffend op andere honden afkomen maar eenmaal daar aangekomen alleen maar willen spelen. 

Zo was het met FC Uitgeest ook afgelopen zondag. Tegen het sterke Kampong (misschien wel de beste ploeg in de eerste klasse A) speelde de plaatselijke FC een verdienstelijke wedstrijd, kreeg kansen maar moest tenslotte toch toestaan dat de veel volwassener ploeg uit Utrecht met 0-2 winst in de tas kon terugkeren naar de Domstad. Jammer, want een gelijkspel had er best in gezeten.

FC Uitgeest zag deze week de ziekenboeg weer een beetje leeglopen dus was er wat te kiezen voor trainer Hilmar de Groot. Dat Kampong niet voor niets in de bovenste regionen verkeert werd wel duidelijk in het eerste kwartier. Met veel druk en zorgvuldig aanvalsspel werd de thuisclub steeds maar weer terug gedrongen. De lat in de 8e en Tim uit den Boogaard( van de lijn) in de 20e minuut voorkwamen echter een voorsprong voor Kampong. Langzamerhand kreeg de thuisploeg vat op het Utrechtse aanvalsspel, niet in de laatste plaats door wat compacter te gaan spelen om zodoende de ruimtes wat te verkleinen. Zo kon groengeel meer vanuit de counter opereren en werd het ook gevaarlijk. Zo was de actieve Daan van den Booren in de 35e en in de 44e minuut dicht bij de openingstreffer maar goed keeperswerk voorkwam dat.

In de tweede helft, op het moment dat FCU steeds beter in de wedstrijd kwam en in die periode minimaal gelijkwaardig was aan Kampong, viel de treffer toch aan de verkeerde kant. In de 54e minuut, een misverstand in de verdediging en raak was het was het. 0-1

Vlak daarna in de 60e minuut voorkwam keeper Danny Adrichem erger door een Utrechtse inzet fraai uit zijn doel te rammelen. Trainer Hilmar de  Groot trachtte het tij te keren door een opvallende wissel. Maar liefst drie spelers werden naar de kant gehaald: Jordy Duijn, Jorn Brouwer en Tim uit den Boogaard gingen en Rens Brouwer, Mike Adrichem en Daan Hamaker kwamen. Met ook nog David de Meij voor Thijn Ursem werd een heus slotoffensief ingezet, was er flink geblaf maar waren het uiteindelijk toch weer de gasten uit Utrecht die in de 84e minuut met een fraaie treffer de wedstrijd in het slot gooiden. 0-2. Daarmee was het wel gebeurd. FC Uitgeest streed nog bewonderenswaardig voor de eretreffer maar ook dat zat er vandaag niet in.  Zo blijft het een moeizaam seizoen voor FC Uitgeest. Is het spel nu zo slecht? Nee! Worden er kansen gecreëerd? Ja. Wordt er veel gescoord? Mwaaah! Verdedigend gaat het nog wel. Met 18 tegentreffers is dat wel ok maar 13 gescoorde goals is gewoon te weinig in deze klasse. Zo blijft de blik op de onderste plaatsen gericht. In de midweekse wedstrijd donderdag a.s. tegen ROAC uit maar eens een keer niet alleen blaffen maar ook bijten. Hard graag!

FC Uitgeest: D.Adrichem, Tim uit den Boogaard (60e R.Brouwer), Idema, Vrouwe, Beentjes, J.Brouwer (60e Hamaker), Putter, Olgers, Duijn (60e M.Adrichem) , Ursem, van den Booren.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mats “de Viking “ Idema.

Gelukkig weer terug van een blessure en later Corona is “rots in de branding” “Mats de Viking” Idema ofwel  bijgenaamd “die lange” precies wat al deze erenamen hem toedichten: een imposant brok onverzettelijkheid en gehouwen uit zuiver marmer. Ook vandaag was de verdediger weer een moeilijk te nemen station zelfs voor de beste voorhoede van deze klasse. Aan de twee doelpunten kon hij niet veel doen. Verliezen en toch goed spelen, “ Mats De Viking” deed het vandaag. Gefeliciteerd!