FC Uitgeest beleeft “slechte dag op kantoor”

Nieuws

Ach, iedereen maakt weleens zo’n dag maandag mee. Op weg naar je werk sta je in de file of er is een overvolle trein. Aangekomen op het werk ben jij net degene die de koffie moet bijvullen en als je dan eindelijk een bakkie hebt, dan is er een collega die tegen je aanloopt. Koffie over je net gestreken witte shirt. Kijk je op je bureau en zie je je notitie van vrijdag liggen wachten met allerlei doorhalingen van je baas. Enfin, geen “ feel good Monday” dus. Zo’n dag had FC Uitgeest dus, maar dan op zondag, tegen Zilvermeeuwen. Met 2-4 werd een pijnlijke nederlaag geleden en daarmee is een kampioenschap minder vanzelfsprekend geworden want is West Frisia tot op vier punten genaderd.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde opstelling met de weer aanwezige Paul Groen in het centrum. Daardoor moest Tinus Putter genoegen nemen met een plaats op de bank. Opvallend genoeg had trainer Florian Wolf besloten om een tactische ruil toe te passen want hij startte met ditmaal Lester Half op rechts en Jorn Brouwer op links. Anders dan gewoon dus.

FCU begon overdonderend want al in de 1e minuut had Lester Half de 1-0 op de schoen maar alleen voor keeper Guebli wist hij het net niet te vinden. Een afschuwelijk misverstand in de verdediging van FCU bracht echter Zilvermeeuwen op voorsprong. Een hele hoge bal in het strafschopgebied leidde tot miscommunicatie (of liever geen communicatie) tussen keeper Sven Koning en de centrale verdedigers Stan Vrouwe en Paul Groen. Niemand deed namelijk wat.  Wijndal wist daar wel raad mee, pikte de bal op en scoorde beheerst. 0-1. Terstond was de thuisploeg van slag. Er ging niet veel meer goed en de onvermijdelijk volgende treffer van Zilvermeeuwen kondigde zich in die fase min of meer aan. In de 38e minuut was het dan ook raak. Matig ingrijpen van rechtsback Nino Marchena bracht de bal voor de voeten van Kleiman die vervolgens keeper Sven Koning kansloos liet. 0-2

FC Uitgeest leek wakker geschrokken en perste er zowaar een klein offensiefje uit. De beloning volgde in de 42 minuut toen Joost de Jong uit een voorzet van Kick Smit de bal in één op de pantoffel nam. Poeffff. 1-2. Na de rust was het FCU dat aandrong en Zilvermeeuwen dat loerde op de counter. Met succes. Bij een afgeslagen aanval in de 60e minuut werd de bal razendsnel naar voren geplaatst. Wederom was Wijndal het eindstation en ook nu faalde hij niet. 1-3

FC Uitgeest raakte nog meer de kluts kwijt en reageerde zich verbaal af op de scheidsrechter. Gevolg, gele kaarten voor Lester Half en Jorn Brouwer. Die kaart had Kick Smit inmiddels ook op zak voor praten. Met gevolg want toen hij in de 80e minuut ook nog eens tegen de wens van de scheidsrechter langs de zijlijn ging drinken kreeg hij, misschien kinderachtig van de arbiter maar zeker niet slim, zijn tweede geel en kon inrukken. Toch werd het nog spannend want de ingevallen Ruud Koedijk bracht met een fraai ingeschoten vrije trap de spanning weer terug. 2-3. Zou het dan toch nog? Nee, in de 86e minuut maakte Slooten aan alle illusies een einde. Een “koffie op je witte overhemd” moment van Romario Aroma die de bal zomaar in de voeten van de snelle spits speelde en ja hoor, 2-4. Aan FC Uitgeest nu de taak om volgende week tegen  ZAP te laten zien dat vandaag niet meer was dan een “slechte maandag op kantoor”.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning. Marchena, Vrouwe, Groen, de Jong, Smit, Olgers, E.Sinnige, Brouwer, Half, Yeboah.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Emiel Sinnige      

Routinier en rustbrenger op het middenveld. Dat zijn precies de kwaliteiten die Emiel brengt maar die deze vervelende zondag tegen Zilvermeeuwen niet voldoende waren om FC Uitgeest over de drempel te helpen. Toch speelde hij weer een degelijke wedstrijd en werd door de jury daarvoor beloond. Zijn team verloren maar hij toch een heel klein beetje gewonnen want Bakkum en Krokspeler van de wedstrijd. Emiel gefeliciteerd.

Foto Marianne Jonker