FC Uitgeest beleeft mooi lang weekend

Nieuws
 •  

   

   

   

   

   

   

   

   

  Met wederom twee wedstrijden in twee dagen bleek maar weer eens dat in voetbal de ene wedstrijd zeker niet de andere is. Donderdagavond bij ROAC in Rijpwetering overheerste nog het chagrijn vanwege een onnodig 1-1 gelijkspel maar zondag kwam de vrolijkheid terug op de gezichten van spelers en supporters van FC Uitgeest want er werd met 0-1 gewonnen bij koploper AFC’34. Zo kon trainer Hilmar de Groot, donderdagavond nog zeer kritisch, uiteindelijk tevreden terugblikken op een mooi “lang weekend”.

  Bij ROAC startte FCU met Tinus Putter op de plaats van de gepasseerde Mats Idema en David de Meij in de basis. Vervelend voor FC Uitgeest, maar vooral voor hem, was het vroege (20e minuut) uitvallen van Thijn Ursem met een op het oog vervelende knieblessure. In de eerste helft was FC Uitgeest de betere ploeg maar echte kansen werden niet gecreëerd. De tweede helft bood een veel beter FCU dat in de 57e minuut, na een vlot lopende aanval, bijna op een verdiende voorsprong kwam maar het schot van Daan van den Booren ging net over. Even later in de 60e minuut was het wel raak. Een prachtige dribbel, tijdens een uitje in het vijandelijke strafschopgebied, van Rens Brouwer eindigde met een droge knal in de hoek. Keeper kansloos en 0-1. In de 65e minuut was broer Jorn dichtbij de 0-2 maar zijn inzet werd gekeerd door de keeper. Dezelfde telg van de familie Brouwer deed later een poging om de sfeer op het aanstaande Paasdiner van de familie Brouwer te verzieken door in het strafschopgebied een domme en onnodige overtreding te begaan. Scheidsrechter van der Ploeg was onverbiddelijk en wees naar de stip. Van Seggelen miste niet 1-1. Daar bleef het verder bij maar Jorn is nu veroordeeld tot het maken van het hoofdgerecht.

  Zondag uit bij AFC’34 gaf een ander FC Uitgeest te zien. Met nu Tim uit den Boogaard, die een puike wedstrijd speelde, in het centrum van de verdediging speelde FC Uitgeest een uiterst verdienstelijke en amusante wedstrijd tegen een goed voetballend AFC’34. In de 15e minuut was het, de wederom sterk spelende Rens Brouwer, die met een rake kopbal de gasten op voorsprong zette. 0-1 en hij hoeft met Pasen niet af te wassen. Daarna was het alle zeilen bij zetten want de Alkmaarders lieten het er niet bij zitten. Goed en compact verdedigen van FCU dreven de thuisploeg echter in de loop van de wedstrijd steeds meer tot wanhoop. FCU had zelfs in de 65e minuut de marge kunnen vergroten ware het niet dat een mooie kopbal van Rens Brouwer door een verdediger van de lijn werd gehaald. Het was daarna nog wel  billen knijpen maar uiteindelijk trokken de dappere strijders van FC Uitgeest aan het langste eind. Lekker die drie punten meenemen en voorzichtig weer een beetje naar boven kijken op de ranglijst na een verdiende overwinning. Trainer Hilmar de Groot was na afloop tevreden hoewel hij nog wel wat ruimte voor verbetering zag. Zondag aanstaande thuis tegen Legmeervogels de goede lijn maar doortrekken zou ik zeggen. Komt dat zien!

  De Afvallende Bal

  FC Uitgeest (ROAC) : D.Adrichem, Beentjes, Vrouwe, R.Brouwer, Putter, de Meij (61e G.Vrouwe), J.Brouwer (78e Hamaker), van Eerden, van den Booren, Olgers, Ursem.

  FC Uitgeest (AFC’34) D.Adrichem, Beentjes, S.Vrouwe, uit den Boogaard, R.Brouwer, Putter, J.Brouwer, van Eerden (57e Hamaker), Olgers (57e Smit), Duijn (57e M.Adrichem), van den Booren.