FC Uitgeest beleeft `bad day at the office`.

Nieuws

Ach, iedereen herkent het wel. Het gebeurt soms. Op weg naar je werk sta je in de file, aldaar is de koffieautomaat buiten gebruik, wil de computer niet opstarten vanwege een systeemfout, heb je aangekomen bij een klus de verkeerde gereedschappen mee genomen. Kortom, niets gaat zoals het moet, een “slechte dag op kantoor”. Zo’n dag had FC Uitgeest op bezoek in Julianadorp, onder de rook van Den Helder, afgelopen zondag. Met 4-1 werden de mannen afgedroogd door een veel sterker JVC. Dat, terwijl er in de eerste tien minuten van de wedstrijd helemaal niets wees op een aankomende ineenstorting. Maar de toen verkregen 0-1 voorsprong verlamde meer dan dat het bevrijdde.

FC Uitgeest startte zonder de geblesseerde Quinten Koster en met Wessel van der Werff op de linksbackplaats. Zoals gezegd begonnen de gasten sterk. Al in de 3e minuut lag de bal achter keeper van Zanten na een fraaie actie van Daan van den Booren die naar binnen snijdend ineens uithaalde en daarmee de keeper verraste. 0-1. In de 7e minuut had het zomaar 0-2 kunnen zijn maar keeper van Zanten redde fraai op een inzet van Thijn Ursem terwijl in de rebound Rens Brouwer de bal net over het doel schoot. Niets aan de hand zou je zeggen voor FCU.  Toch was het JVC uitblinker Schop die in de 15e minuut de partijen weer op gelijke hoogte bracht. Helemaal vrijgelaten kon hij makkelijk binnen tikken. 1-1. FC Uitgeest bleef daarna proberen om weer aan de goede kant van de score te komen, maar steeds minder vaak gebeurde dat met de overtuiging die nu eenmaal noodzakelijk is om duels te winnen, ballen bij de eigen spelers te bezorgen en de kleine kansen die je krijgt te promoveren tot doelpunt. Op een vervelend moment, namelijk de 44e minuut, ging het weer fout achterin bij FCU waar men er tot drie keer aan toe niet in slaagde om de bal voldoende weg te werken waarna de bal plotseling voor de voeten van aanvaller Clemens lag. Hij schoot makkelijk binnen. 2-1.

Vlak na rust zonk de moed de bezoekers helemaal in de schoenen nadat Groenhuizen de bal op een presenteerblaadje kreeg aangereikt doordat keeper Lex de Haan de bal eenvoudig losliet.  3-1.

FC Uitgeest kwam het allemaal niet te boven. Het veldspel verviel van matig naar slecht en er lukte niet veel meer. In de 60e minuut gooide JVC de wedstrijd definitief in het slot via wederom Clemens, die prachtig binnen schoot op aangeven van Schop. 4-1. Daarna konden de mannen uit Julianadorp de wedstrijd rustig uitspelen want van FCU was inmiddels weinig meer te vrezen. Zo liet de ploeg ,zoals wel vaker dit seizoen, zien dat de ene wedstrijd echt de andere niet is en dat zelfs in één wedstrijd pieken en dalen dicht bij elkaar liggen. Hoopvol waren de eerste tien minuten en zorgwekkend de tweede helft. Conclusie: FC Uitgeest is nog steeds niet bevrijd van degradatiezorgen. Maandag 20 mei tijdens het ICGT moet het thuis tegen LSVV dan maar gebeuren. Met welk elftal zien we dan wel weer.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: de Haan, de Mey, Vrouwe, Buur, van der Werff (55e den Hollander), Smit (75e Wilffert), Beentjes, Duijn (39e Ouwehand), van den Booren (75e B.Koster), Ursem (75e van Rossum), Brouwer.