FC Uitgeest – Assendelft

Nieuws

 

 

 

 

 

Het affiche oogde mooi. De wedstrijden tussen FC Uitgeest en vv Assendelft zijn bijna altijd leuke onvoorspelbare wedstrijden. Deze zondag echter wisten de beide teams de toch nog vele toeschouwers nauwelijks te boeien. Vooral FC Uitgeest oogde voorzichtig want wilde niet nog eens tegen een zeperd aanlopen zoals vorige week uit bij Hillegom. Voor beide teams gold dat er niet veel meer op het spel stond. Het resultaat van 90 minuten geploeter was uiteindelijk een 1-1 gelijkspel en daar hadden beide teams vrede mee. Wat overblijft is op tweede Pinksterdag de laatste wedstrijd van het seizoen uit bij DSOV.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Tim uit den Boogaard, samen met James Koper (aangeleverde foto).

FC Uitgeest startte met jongelingen Wesley Wilffert en Jelle Molenaar in de basis. Na een saai eerste kwart was de eerste de beste kans voor Assendelft in 23e minuut gelijk raak. Zwemmer scoorde beheerst nadat doelman Danny Adrichem een hard schot moest loslaten. 0-1.

Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een hard genomen vrije trap van Thijs van Eerden werd binnen gelopen door Daan Hamaker. 1-1. Daarmee leken de hoogtepunten van de wedstrijd wel geweest te zijn ware het niet dat scheidsrechter Schipper een merkwaardige manoeuvre maakte. In de 53e minuut gaf hij aan FC Uitgeest een in vele ogen terechte penalty wegens een handsbal. Terwijl Tim uit den Boogaard al klaar stond om de pengel te nemen besloot dezelfde scheidsrechter toch nog even langs de clubgrensrechter van Assendelft te gaan die natuurlijk iets heel anders had gezien. Na overleg besloot hij de toegekende strafschop terug te draaien. Opmerkelijk. FC Uitgeest besloot om zich er maar niet druk over te maken. Zo kabbelde de wedstrijd naar het einde al had de thuisploeg in de 86e minuut nog bijna de overwinningstreffer binnen. Maar de bal viel niet goed. Zo konden publiek en spelers zich opmaken voor een gezellig samenzijn in het clubhuis waar zanger Bernard Karsten de sfeer er goed in kreeg.

FC Uitgeest en trainer Hilmar de Groot kunnen zich gaan opmaken voor een nieuw seizoen en dat zal ongetwijfeld nog wel de nodige hoofdbrekens kosten want een flink aantal spelers hebben aangegeven te stoppen of ergens anders te gaan voetballen. Volgende week een overzicht daarvan.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Adrichem, uit den Boogaard, Beentjes, Hamaker (63e Idema), Wilffert, Putter, Duijn, Brouwer (45e Tromp), van den Booren (87e Ouwenhand), Molenaar (87e Koster), van Eerden (45e Ursem).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Tim uit den Boogaard
Hij speelt een ijzersterke tweede helft van het seizoen sinds hij in het centrum van de verdediging staat geposteerd en is zowel opbouwend als verdedigend sterk. Tim is kortom een hele goede voetballer. Helaas gaat hij stoppen en dat is jammer. Vandaag pikt hij echter nog wel deze uitverkiezing mee. Hier op de foto met pupil van de week James Koper van JO-7-1.