FC Uitgeest afgedroogd in nat weer!

Nieuws

 

 

 

 

Het blijft maar regenen. Het water stijgt in onze regio naar de lippen en met FC Uitgeest gaat het al niet veel beter. Zondag thuis tegen ZAP was het hoog water en FC Uitgeest verzoop erin. Met 0-6 werd een ontluisterende nederlaag geleden. Het was vandaag dweilen met de kraan open. Het zal trainer Johan Rutz moeite gaan kosten om de oorzaak van het lek te achterhalen en te dichten.

FC Uitgeest startte zonder de nog steeds geblesseerde Daan van den Booren en keeper Lex de Haan. David de Meij was weer naar voren geschoven met wederom Sem Buur op zijn plaats. Het was ZAP dat de eerste speldenprik uitdeelde met een doelpunt in de 4e minuut, maar gelukkig was de uitstekend vlaggende Emiel Huibens alert en zag buitenspel.

FC Uitgeest begon niet eens zo slecht en waren er geen signalen van aanstaand wateroverlast. Zo had David de Meij in de 24e minuut bij een snelle uitbraak een unieke kans op de openingstreffer maar de bal sprong van zijn voet zodat scoren daarna onmogelijk was. Twee minuten later was het wel raak voor ZAP. Een ongelukkig wegglijdende Stan Vrouwe moest toezien hoe de bal bij Glas kwam die beheerst scoorde. 0-1. Via wederom David de Meij en Rens Brouwer probeerde FC Uitgeest wat terug te doen maar het was ZAP dat in de 43e minuut scoorde via Vital. Na de thee bleef Stan Vrouwe geblesseerd achter in de kleedkamer. Quinten Koster was zijn vervanger en dat bracht enigszins nieuw élan. Toegegeven, in die fase had de thuisclub ook geen geluk. Zo schoten Rens Brouwer en Quinten Koster op de paal.  In de 69e minuut viel de beslissing. Matig uitverdedigen aan de kant van FC Uitgeest bracht de bal bij van den Hoek die raak schoot. 0-3. Bij FC Uitgeest stortte het dak in en stroomde het water ineens alle kanten op. Tweemaal, in de 78e en 88e, was het van Dam die scoorde (0-5) waarna Helleman in de 93e minuut met zijn 0-6 het feestje van ZAP compleet maakte.

Zo leed FC Uitgeest de grootste nederlaag sinds tijden en dat nadat er toch zelfvertrouwen was getankt met de bekeroverwinning op LSVV de donderdag ervoor. Wat nu FC Uitgeest? Is het land te laag of het water te hoog? In ieder geval zorgt het in beide gevallen voor overstroming. Het is aan trainer, staf en spelers om een list te verzinnen, want op deze manier wordt het van kwaad tot erger en spelen we om degradatie te voorkomen. Dat lijkt me toch onnodig en niet gewenst. Dus FCU, recht de rug, pak emmer en dweil en maak de boel droog!

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: van der Laan, Wilffert, Vrouwe (45e Q.Koster), van Eerden (65e van Rossum)-, Buur, Kick Smit (53e Ouwehand), Duijn (65e Kjelle Smit), Ursem, de Meij, Brouwer, B.Koster.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Wesley Wilffert

Als het gekund had zouden we de pupil van de week Kaj Hollenberg van JO-9-3 tot speler van de week hebben benoemd want hij scoorde tenminste wel. De jury koos voor een verdiend alternatief namelijk Wesley Wilffert. Hij verdiende het vandaag door ondanks het matige spel van FCU toch met onvoorwaardelijke inzet te blijven strijden. Het werd gezien en beloond. Wesley gefeliciteerd.