FC Uitgeest afgedroogd in kletsnat duel.

Nieuws

 

 

 

De ene zondag is de andere niet bleek maar weer eens voor FC Uitgeest. Onder slechte omstandigheden, met veel regen en wind en in een vrij troosteloze entourage werd een kansloze nederlaag geleden(4-1) tegen een heel aardig spelend SVA Papendorp. De club, die overigens nog niet zo lang geleden speelde onder de naam Margreb ’90, probeert zich onder een andere naam weer op te richten na een moeilijke periode van bestuursperikelen en financiële onduidelijkheden. Het verbaast me dan altijd wel weer dat er desondanks mensen zijn, onder wie de voorzitter van de club, die de schouders eronder zetten en er weer wat van proberen te maken. Zo bezien gun je ze misschien ook nog wel de overwinning tegen FC Uitgeest.

Tsjaa. Dan FC Uitgeest. De ploeg van trainer Ton Pronk had gewoon zijn dag niet. Waar het in de eerste helft nog aardig weerwerk kon bieden aan het vlotte combinatiespel van de thuisclub, zelfs kansen kreeg op een voorsprong, werd winnen gaandeweg de tweede helft een kansloze missie. De gasten kregen vier treffers om de oren en erger nog, ze werden bij vlagen weggespeeld. Dat laatste moet zorgen baren.

FC Uitgeest startte zonder de afwezige Dennis de Wit en met Mike Beentjes voor hem in de plaats. FCU startte nog best aardig. Het doel van keeper Belhadj werd stevig onder vuur genomen door o.a. Max Dekker en Kick Smit. Papendorp wist zich gaandeweg steeds beter onder de druk vandaan te voetballen en schoot zelfs in de 20e minuut tegen de paal via een inzet van El Jarari. Zo bleef het spel tot het rustsignaal van de goed leidende (mag ook weleens gezegd worden) scheidsrechter Raymond Schipper heen en weer gaan met kansen voor beide teams.

Direct na rust (47e minuut) was het wel raak. Uitblinker El Jarari schoot de bal beheerst binnen. 1-0. In de 64e minuut sloeg FCU terug. Lester Half stond op de goede plaats om de bal binnen te koppen. 1-1. Hoop op betere tijden zou je zeggen. Het tegendeel bleek het geval. Twee minuten later was het alweer 2-1 voor de thuisploeg. Een fraai ingeschoten vrije trap van Leerdam belandde op de lat waarna de terugspringende bal door Sardi ingeschoten. In de fase hierna was het vooral Papendorp dat goed voetbal op de mat legde. De beloning kwam in de 69e minuut toen Essard scoorde.3-1. Tot overmaat van ramp kreeg FC Uitgeest in de 77e minuut ook nog eens een penalty tegen. Spits Testa La Mutta faalde niet van elf meter. 4-1. FC Uitgeest deed in het vervolg nog zijn best maar kon verder geen potten meer breken.

Zo waren de “wandelende voetbalplaatjes” van FC Uitgeest niet alleen zeiknat geworden maar ook nog eens afgedroogd door een betere tegenstander. Vervelende bijkomstigheid is wel dat hiermee de waarde van de voetbalplaatjes aanzienlijk is gedaald, het aanbod van plaatjes aanzienlijk zal stijgen waardoor de koers zal dalen. Het wordt deze week even anders zaken doen voor de jeugd die zijn eigen plaats heeft bij de plaatselijke grootgrutter. Voor FC Uitgeest zit er maar één ding op. Wil de club een “voetbalplaatjes” crisis en de daarop volgende chaos op de plaatjesmarkt voorkomen, dan dient er volgende week gewonnen te worden bij Kolping Boys. Alleen zo kan verdere koersval worden voorkomen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, Beentjes, Vrouwe, Idema, Brouwer, Olgers, Smit (55e Markes), Putter (66e Tosun), Hamaker, Dekker, Half.

Foto: Marianne Jonker