FC Uitgeest : 1L 1J 1 M 8T = Winnen

Nieuws

 

 

 

 

Zie hier de wiskundige formule van succes bij FC Uitgeest. Heel eenvoudig, maar probeer het maar eens te kraken. L staat voor Lester Half, J voor Jorn Brouwer, M voor Max Dekker en 8T voor Team namelijk de andere jongens in het veld die eigenlijk belangrijker zijn dan de individuele spelers. Maar toch? FC Uitgeest heeft na de winterstop de beschikking over een voorhoede die elke wedstrijd garant staat voor goals. Dat is lekker voetballen hoor, want dan hoef je je bij een achterstand niet zo heel druk te maken of het wel weer goed komt. Ja, namelijk. Kon het nog gekker dan vorige week? Toen werd een 2-1 achterstand omgezet in een 3-5 overwinning. Vandaag tegen NVC stond er na vier minuten 0-2 op de teller. Einduitslag: 4-2. Ja dus.

FC Uitgeest startte in dezelfde samenstelling als vorige week. Dus weer met Kick Smit op de bank. Hoewel starten was niet helemaal het juiste woord want daar was namelijk geen sprake van. Vanaf de aftrap was er een diepe bal, een misser in de verdediging van FCU en een alerte Disi. Na ongeveer tien seconden: 0-1. Weer een minuut later. Een overtreding op Mats Idema met een uitglijder als gevolg en een bal die tegen de hand komt. Grensrechter beslist: penalty. Randami scoort. 0-2.

Tsjaaa en dan? Natuurlijk, de formule! Het team (T8) recht zijn rug en de aanval wordt gezocht. Een scherpe steekpass van Lester Half op de in de diepte sprintende Max Dekker die er nog een versnelling bovenop gooit en daarna snoeihard uithaalt. 1-2. 1L+1M.

De wedstrijd golfde daarna heen en weer met kansen voor beide teams.. Ook NVC liet zich zeker niet onbetuigd getuige de bijna goal in de 47e minuut. Maar dan is er altijd nog keeper Sem Bleeker die prachtig redding brengt. Dan de 53e minuut. Een juweel van een pas van Max Dekker op Lester Half die de bal fraai controleert en met buitenkant links keeper Hardy kansloos laat. 2-1. 1M+1L.

Drie minuten later. Een ijzingwekkend harde en strakke voorzet van Lester Half en een oplettende Jorn Brouwer die binnen tikt. 3-2. 1L+1J. Het inmiddels getergde NVC besloot tot een wanhoopsoffensief. Maar dan is er het team uit de formule. Spelers die zich letterlijk overal voor gooien en daarmee zorgen dat de achterstand niet ongedaan gemaakt wordt. In de 92e minuut is het tenslotte de ingevallen Gerben van Rossum die zich slim laat vallen na een duw binnen de zestien meter. Het laat de goed leidende scheidsrechter Oesterlaken geen andere keus. Penalty. Daar hebben we tegenwoordig Jorn Brouwer voor die zich ook nu weer uitstekend van zijn taak kweet. 4-2. 1J.

Een fijne overwinning en vooral een beloning voor het blijven geloven in de eigen “formule” die leidt tot het onvermijdelijke antwoord namelijk “winnen”. Zolang de formule niet gekraakt wordt kunnen er mooie dingen gebeuren. Eerst daarmee maar eens periodekampioen worden. Misschien volgende week al.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, T.Duijn, Idema, Vrouwe, de Wit, Putter, Brouwer, Hamaker, M.Dekker, Olgers (76e Smit), Half (86e van Rossum)

 

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Lester Half

Lester is weer terug na de winterstop. En hoe? Namelijk scorend, door lastig te zijn, verdedigers aan zich te binden, sjouwend en meeverdedigend. Kortom, genoeg reden om vandaag hem (ondanks stevige concurrentie van Sem Bleeker en Tinus Putter want wat waren die ook goed vandaag) tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd uit te roepen. Hier op de foto met de pupil van de week namelijk Ids Admiraal van JO-8-4 en de wedstrijdbal geschonken door Pizzeria La Mimosa Uitgeest.