F.C. Uitgeest “wint” gelijkspel tegen JOS Watergraafsmeer.

Nieuws

Natuurlijk waren er na het 2-2 gelijkspel aan beide kanten spelers en begeleiders die “sipten” omdat een overwinning er misschien had ingezeten. Bij F.C. Uitgeest omdat JOS Watergraafsmeer pas in de blessuretijd de gelijkmaker scoorde of omdat de doelpaal niet meewerkte en bij JOS Watergraafsmeer omdat ook bij hen de paal een struikelblok was. Kortom, zo waren er na afloop van deze heerlijke voetbalwedstrijd momenten genoeg om op terug te blikken maar was er maar één conclusie mogelijk, namelijk dat beide teams zodanig de overwinning verdiende dat een gelijk spel de enige juiste uitslag was.

F.C. Uitgeest startte met Emiel Sinnige op de plaats van de licht geblesseerde Dennis de Wit en Paul Roos op de plaats van doelman Sven Koning.
Al na vijf minuten stond JOS Watergraafsmeer bijna op voorsprong vanwege een slordigheidje van keeper Paul Roos die hij overigens zelf corrigeerde door de daarna ingeschoten bal van spits Limon te keren. Toch was het na acht minuten wel raak.
Op de rand zestien kwam de bal voor de voeten van Fafiani die beheerst raak schoot.1-0. Het antwoord van F.C. Uitgeest kwam snel. Een goede voorbereidende actie van Jorn Brouwer bracht de bal bij Lester Half, die maar weer eens liet zien hoe belangrijk hij is voor F.C. Uitgeest, door de bal met veel gevoel in de hoek te plaatsen. 1-1

Het werd er alleen maar leuker op. Het spel golfde heen en weer omdat beide ploegen vol op de winst durfden te spelen. In de 25e minuut was F.C. Uitgeest dichtbij de voorsprong maar de inzet van Jordy Duijn ging op miraculeuze wijze via de binnenkant paal niet in het doel maar er uit. Vlak voor rust had JOS  Watergraafsmeer op voorsprong kunnen komen na mistasten van keeper Paul Roos maar spits Limon schoot de bal net naast.

Vlak na rust was het bijna Lester Half die de kans kreeg om te scoren maar tot verbazing van alles en iedereen werd er gefloten voor buitenspel.
De kansen voor beide teams om op voorsprong te komen regen zich aaneen. Het was JOS Watergraafsmeer dat in deze fase nog het dichtst bij een treffer was via een vrije trap van absolute uitblinker Fafiani die bijna de hele wedstrijd aan de basis stond van veel aanvallen van de thuisclub. Echter ook hij zag zijn inzet door de paal gekeerd. Net toen de gasten leken te bezwijken onder de druk was het in de 82e minuut Lester Half die prachtig met zijn “verkeerde” rechterbeen keeper Sudibyo verraste, 1-2.
Daarna was het eenrichtingverkeer naar het doel van keeper Paul Roos. De gelijkmaker van spits Limon kwam dan weliswaar erg laat (94e minuut) maar was niet onverdiend. 2-2.

Daarmee mochten beide ploegen tevreden zijn en liet F.C. Uitgeest andermaal zien (thuis was al gewonnen) dat het tegen de “best” voetballende ploeg van de Eerste klasse A qua niveau niets onder doet. Kampioen worden lijkt ver weg maar nacompetitie kan nog altijd.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest:
P. Roos, E. Sinnige, P. Groen, S. Vrouwe, J. Hopman, K. Smit, M. Olgers, J. Brouwer (69e M. Dijkkamp), T. Putter, J. Duijn (80e Adrichem) ,L. Half.