F.C. Uitgeest “We zijn er bijna”

Nieuws

F.C. Uitgeest “We zijn er bijna”

De karavaan vertrok op zondag 4 september 2016 in Alkmaar bij Kolping Boys op weg naar een mooie bestemming. Onderweg werd de stoet een paar keer opgehouden door pech en was er soms matig stuurwerk waardoor wat averij werd opgelopen, maar nooit werd de kop van de karavaan verlaten.
Zondag 7 mei kan bij winst tegen Stormvogels in IJmuiden de eindbestemming worden bereikt. Het kampioenschap in de tweede klasse A.

Gevolg van de volkomen verdiende 0-2 overwinning op directe concurrent West Frisia dat wel lastig was maar geluk en kwaliteit ontbeerde om F.C. Uitgeest echt pijn te doen. Met nog twee wedstrijden te gaan is het gat vijf punten. Er lijkt dus niet veel meer mis te kunnen gaan.

Dat het vandaag een echte topper betrof was duidelijk te zien aan de publieke belangstelling. Ruim duizend toeschouwers omzoomden het aan het IJsselmeer gelegen veld van de club uit Enkhuizen waarvan overigens verheugend genoeg een flink deel afkomstig was uit Uitgeest.

F.C. Uitgeest startte zonder de nog steeds geblesseerde Emiel Sinnige. Voor hem in de plaats speelde Tinus Putter die dat overigens vandaag weer prima invulde.

Al vanaf de eerste minuten was het duidelijk dat er voor beide ploegen veel op het spel stond. Zenuwachtig en nerveus werd er gevoetbald met veel balverlies en onnodig gedraai als gevolg waardoor het niveau vooral in de eerste twintig minuten niet koploperwaardig was. FC Uitgeest had vooral oog voor West Frisia topscorer Sonny Pronk die beurtelings werd opgepakt door ofwel Stan Vrouwe of Paul Groen terwijl aan de andere kant Lester Half het leven, door een stevige aanpak, werd zuur gemaakt . Toch wist hij nog wel een paar keer de weg naar het doel te vinden maar schoten gingen naast of over. Het venijn zat in de staart van de eerste helft toen eerst doelman Sven Koning in de fout ging waardoor Grooteman een vrij doel voor zich had. Gelukkig was daar echter nog Paul Groen die voor opluchting zorgde door de bal op de lijn tegen te houden. Een minuut later leekt het toch nog fout te gaan voor FCU maar de kopbal van, van Rhijn vloog net naast het doel.

In de tweede helft pakte F.C. Uitgeest op instructie van coach Florian Wolf de zaken energieker aan. Er werd meer naar voren gespeeld waardoor de linies wat dichter op elkaar kwamen. Het spel golfde op en neer omdat West Frisia er alles aan deed om de benodigde winst binnen te slepen en F.C. Uitgeest ging voor de volle drie punten. Het werd daardoor een echte wedstrijd met kansen over en weer. Eerst was daar Kick Smit die een spetterend schot zag afgeketst op de dwarsligger en daarna was het Sonny Pronk van West Frisia die tot twee keer aan toe doelman Sven Koning op zijn weg vond.

Toch leek het allemaal op een gelijk spel af te stevenen totdat Florian Wolf in de 72e minuut besloot om Jordy Duijn binnen de lijnen te brengen. Dat bleek een regelrechte gamechanger. Een splijtende pass van Lester Half bracht Jordy Duijn alleen voor keeper Kok die niets anders kon doen dan hem neer te leggen. De goed leidende scheidsrechter van de Waerdt was onverbiddelijk. Strafschop. Koele kikker Mike Olgers maakte geen fout en schoot de bal beheerst binnen. 0-1. Twee minuten later volgde de beslissing. Een prachtige run van de ingevallen Romario Aroma werd besloten met een puike voorzet op Jordy Duijn die keeper Kok kansloos liet. 0-2. West Frisia probeerde het daarna nog wel maar was kapot gepeeld en mocht eigenlijk nog van geluk spreken dat het niet een afstraffing werd want in vijf minuten tijd hadden de gasten zomaar nog een aantal keren kunnen scoren.

Zo was er na het laatste fluitsignaal de dolle vreugde bij alles wat groen en geel was in de wetenschap dat het bijna niet meer fout kan gaan.
De karavaan hoefde alleen nog maar heel thuis gebracht te worden. “We zijn er bijna”.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, de Jong, Vrouwe, Groen, Marchena, Olgers, Smit (69e Aroma), Putter, Augustin (72e Duijn), Half, Brouwer (81e Idema).