F.C. Uitgeest: verbeten strijd tegen DEM eindigt in remise.

Nieuws

Nee, vriendelijk was het ook dit keer niet in de onderlinge confrontatie tussen DEM en F.C. Uitgeest. Was het in Beverwijk destijds al “bloed aan de paal”, nu lieten beide partijen zich ook niet onbetuigd. Wederom was er ook dit keer een arbiter aangesteld die dat niet helemaal goed aanvoelde. Natuurlijk is een scheidsrechter nooit oorzaak van onvriendelijkheden in het veld maar kordaat optreden zou zeker geholpen hebben. Gelukkig kon na afloop iedereen vrede hebben met een gelijk spel (1-1) en werden er handjes geschud. Ook tussen spelers die vlak daarvoor elkaars bloed nog wel konden drinken. Zo hoort het ook.

F.C. Uitgeest startte een beetje in een fantasieopstelling. Dat had alles te maken met spelers die ook moesten optreden in het ICGT-elftal want dat was een bijkomende bijzonderheid vandaag, namelijk dat deze plaatsvond op eerste Pinksterdag en dat weekend is al 33 jaar lang gereserveerd voor het ICGT. Improviseren dus voor trainer Florian Wolf.

Het begon allemaal nog best aardig. Over en weer waren er kansen maar het was F.C. Uitgeest dat toesloeg. Een geweldige dieptepass op maat van Jordy Duijn in de 10e minuut werd door de weg sprintende Jorn Brouwer goed ingeschat. Op fraaie wijze controleerde hij de bal om vervolgens keeper Adrichem kansloos te laten. 1-0. Dat DEM daar knap chagrijnig over was bleek uit een keten van onvriendelijkheden die daarop volgde. Nare overtredingen en voortdurend commentaar op de arbiter zorgden voor een lichtelijk explosief sfeertje.

Dat patroon herhaalde zich in de tweede helft waarbij er ondertussen ook nog gevoetbald werd. Natuurlijk vocht DEM voor zijn laatste theoretisch kans om kampioen te worden of in ieder geval tweede te worden achter Fortuna Wormerveer (overigens deze zondag de terechte kampioen geworden) om daarmee een betere uitgangspositie te krijgen voor de nacompetitie. Maar dat was geen rechtvaardiging voor de talloze overtredingen.

In de 71e minuut volgde de beloning voor hun inspanningen. Een fraaie voorzet leek door Stals in het doel gewerkt te worden maar later bleek ook de voet van Paul Groen eraan gezeten te hebben. In ieder geval was er een gelijkmaker. 1-1. Beide partijen gingen daarna verder waar ze qua onvriendelijkheden gebleven waren, creëerden nog wat kansen maar wisten niet meer tot scoren te komen. Daarmee herstelde F.C. Uitgeest zich enigszins van de vervelende 5-0 nederlaag tegen AGB en wist DEM na afloop dat Fortuna Womerveer kampioen was geworden. Voor F.C. Uitgeest rest nog de uitwedstrijd tegen EDO. Een mooie kans voor spelers die afscheid nemen om zich nog eenmaal te laten zien.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Roos, de Wit, Groen, Vrouwe, E.Sinnige, Putter, Brouwer, Schilp (55e Hopman), Smit (72e Olgers), Adrichem, Duijn (62e Dijkkamp).

Bakkum en Krookspeler van het seizoen 17-18: Paul Groen.

Doodzonde maar te respecteren is de beslissing van centrale verdediger Paul Groen om aan het einde van het seizoen te stoppen. Werk, voetbal en plezier laten zich niet meer zo goed combineren dus werd het voor F.C. Uitgeest jammerlijke conclusie. Paul kan met opgeheven hoofd stoppen want maar liefst drie keer (inclusief deze wedstrijd tegen DEM) werd hij het afgelopen seizoen gekozen tot Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd. Met verreweg het hoogste gemiddelde mag hij zijn voetballoopbaan afsluiten met zijn verkiezing tot speler van het jaar. Een trofee die hem na afloop werd overhandigd door sponsor Jan Bakkum in het bijzijn van de pupil van de week Sil Rozema.

Foto: Marianne Jonker

Paul gefeliciteerd.

Daarnaast werd afscheid genomen van vertrekkende spelers zoals Augustin Yeboah, Emiel Sinnige, Mike Adrichem, Jelle Hopman, Sven Koning en natuurlijk trainer Florian Wolf. Het ga jullie allen goed.