F.C. Uitgeest strijdvaardig verliezer.

Nieuws

F.C. Uitgeest strijdvaardig verliezer.

 Het is de 87e minuut. Eén nul achter. Nog drie minuten op de klok, misschien vijf, als hij zich met zijn stevig postuur in de richting van het vijandelijk strafschopgebied beweegt, het eigen doel is nu leeg. Als de keeper van ADO Den Haag het kon waarom hij dan niet. Dromen van het ene moment dat hem voor eeuwig in de geschiedenisboeken van F.C. Uitgeest zou plaatsen. Een hevige scrummage voor het doel van de thuisploeg, de bal die als in een flipperkast heen en weer springt maar niet goed wil vallen voor de voeten van een Uitgeester. Ook niet voor die van hem, Sven Koning. De teleurstelling is zichtbaar na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Oosterlaken, bij hem en een team dat zich de hele tweede helft in het zweet had gewerkt om een sullig opgelopen achterstand weg te werken.

F.C. Uitgeest startte vandaag zonder de afwezige Emiel Sinnige (voor hem speelde Tomas Duijn) en met Mike Adrichem in de spits voor Jordy Duijn.

De wedstrijd is amper begonnen, de vele toeschouwers hebben zich net een plaatsje in de zon en langs de lijn veroverd, als er in de verdediging van F.C. Uitgeest heel ongelukkig wordt gereageerd op een dieptepass van uitblinker en aanvoerder van Fortuna Milan Klopper. Spits van dienst Heijnis zegt dank je wel en scoort beheerst. 1-0.

Het was de opmaat voor een sterke fase van de thuisploeg die in alle opzichten liet zien dat de ongeslagen status niet op toeval berustte. Met slim tussen de linies opererende spelers als Klopper en van den Heuvel en agressief  jagende middenvelders werden de gasten uit Uitgeest flink met hun rug tegen de muur gezet. Pas in het laatste gedeelte van de eerste helft slaagde FCU er in om zich enigszins onder de druk vandaan te voetballen.

Gelukkig werd die lijn in de tweede helft voortgezet. Nu was F.C. Uitgeest de overheersende partij maar de verdiende gelijkmaker wilde maar niet vallen. Vooral keeper Bakker onderscheidde zich in die fase met een aantal sterke reddingen op inzetten van Mike Olgers en Mike Adrichem.

Het dichtst bij een treffer was FCU in de 88e minuut toen keeper Bakker de bal bij een hoge voorzet uit zijn handen liet vallen. De daaruit voortvloeiende goal werd echter om onduidelijke redenen afgekeurd. Zelfs de imposante gestalte van keeper Sven Koning bracht Fortuna Wormerveer daarna niet meer van zijn stuk. Het was en bleef 1-0 en daar mochten de gastheren maar wat blij mee zijn.

F.C. Uitgeest mag ondanks de nederlaag toch tevreden zijn. Met het vandaag, tegen een sterk Fortuna Womerveer, vertoonde spel en getoonde inzet kan het niet anders of er gaan nog veel punten gepakt worden.

 

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, T.Duijn, Vrouwe, Groen, Hopman, Olgers, Smit (73e J.Duijn), Putter, Brouwer (80e Dijkkamp), Murzo (64e Bilal), Adrichem.