F.C. Uitgeest “strijdt en lijdt”

Nieuws

Maar zal niet breken. Althans, is mijn stellige overtuiging. Dat FCU in de uitwedstrijd tegen het onderaan staande ZAP niet verder kwam dan 0-0 mag eerder een hemels mirakel worden genoemd dan het gevolg van hoogstaand spel van de thuisploeg die overigens wel een pluim verdiende voor inzet en vechtlust. FC Uitgeest ook, alleen had het vandaag de pech dat doelman van den Bosch een engeltje op de lat had zitten. Waren het al niet zijn eigen wonderbaarlijke reddingen dan stonden paal en lat tot drie keer aan toe een verdiende voorsprong voor FC Uitgeest in de weg. Zo sloop aan het einde van de wedstrijd steeds meer het “lijden” in de ploeg die zichtbaar was aangedaan door het misfortuin. Er ging niet veel meer goed met als gevolg dat de 0-0 op het scorebord bleef staan.

FC Uitgeest startte vandaag zonder de geblesseerde Emiel Sinnige en de geschorste Kick Smit en Jorn Brouwer die na hun onnodige gele kaarten van de vorige week deemoedig op de tribune hadden plaats genomen. Zo kon er voor het eerste sinds lange tijd weer eens een basisplaats worden ingeruimd voor Bart Zonneveld die als gevolg van een ernstige knieblessure lange tijd uit de roulatie was maar nu alweer een tijdje goed had meegedraaid in het tweede. Waarvan de trainer Richard Grapendaal overigens, maar dit terzijde, na een motorongeluk in het ziekenhuis ligt. Richard van harte beterschap.

FC Uitgeest deed vanaf het begin wat het moest doen namelijk aanvallen: 5e schot Mike Olgers, redding keeper, 8e Romario Aroma net geen kans, 21e fraaie volley Bart Zonneveld over, 27e grote kans Romario Aroma keeper redt fraai, 32e levensgrote kans Lester Half keeper redt nog fraaier, 37e  schitterende aanname Lester Half schot tegen de paal, 40e kopbal Stan Vrouwe keeper redt in eerste instantie en in tweede instantie op het schot van Bart Zonneveld. Oh ja, in de 43e minuut een schotje van ZAP op doel. Ruststand: 0-0

De tweede helft: 48e bijna kans Yeboah Augustin, 49e prachtige volley Mike Olgers op de lat, 50e snoeiharde uithaal Lester Half tegen de paal, 55e volley Bart Zonneveld naast. Het was allemaal om moedeloos van te worden en dat werden de gasten ook eigenlijk wel. Het geloof in een goed einde ebde langzaam weg, de strijdt nam af en het lijden toe. De vrouwelijke FC Uitgeest supporters langs de kant weenden en voor FC Uitgeest werd het steeds vaker vallen en opstaan. Zo kwam voor FCU het laatste fluitsignaal van de goed leidende en zeer jonge arbiter Spaan eigenlijk als een verlossing. 0-0 en West Frisia weer twee punten dichterbij.

Spannend? Natuurlijk. Maar de wedstrijd tegen ZAP is geen graadmeter want die had eigenlijk gewonnen moeten worden. Dus FC Uitgeest, blijven doen wat er gedaan moet worden en vooral niet het kruis gaan dragen van “ongeloof “ in een goede afloop. Nergens voor nodig. Ik verzeker je, aan het einde van de weg is er de glorie. Ik geloof daar in. Jullie toch ook?

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Koning, de Jong  (85e W.Uit den Boogaard) , Vrouwe, Groen, Marchena, Olgers, Putter, Zonneveld (75e Hoekstra), Yeboah (78e Duijn), Aroma, Half.