F.C. Uitgeest JO19 speelt interland.

Nieuws

Namens de selectie van de A1 willen we de Business Club bedanken voor de bijdragen aan ons Paas sport kamp.

Afgelopen zaterdag, 15 april, zijn we met vier auto’s vertrokken naar Leuven in België.
Hier was een sportief paaskamp voor ons georganiseerd.
Na een voorspoedige reis kwamen we ruim op tijd aan in het pittoreske plaatsje Blanden waar we tegen de plaatselijke KSH (Koninklijke Stormvogels Haasrode) U 21 moesten aantreden.

Na een 0-2 ruststand konden we in de 2de helft verdienstelijk uitlopen naar 3-7.
De interland zat in de tas en gaf een goed gevoel voor de komende dagen. Na afloop werden er gebroederlijk broodjes gesmeerd (filet, brie salade) in de kantine  en een klein pintje gedronken.

Om 18.00 uur arriveerde we in de jeugdherberg in het centrum van Leuven. Na een snelle incheck konden we om 19.00 uur dineren.
Om 20.00 uur stond iedereen gedoucht, haartjes in de krul en klaar om het centrum van Leuven te ontdekken. Leuven staat bekend om de brouwerij van Stella, ook wel bekend als Stella Artois.

Op de grote markt werd zorgvuldig een geschikte tent gevonden.
Hier hebben we de geldpot en glazen gevuld en lieten ons het Belgische bier goed smaken. De nieuwste kaartspelletjes en dobbelspellen werden uitgewisseld.
En een aantal van de spelers hebben meegedaan aan heuse Dance Battle. Kortom een geweldig feest dat tot in de kleine uurtjes duurden.

De volgende dag weer vroeg uit de veren en zaten om 09.00uur op eerste paasdag aan het ontbijt. Na de gebruikelijke eieren moesten we om 11.00 uur verzamelen in sportkleding. Na een wandeling van één uur kwamen we aan op het sportcomplex van de universiteit Leuven. Hier werd de groep in tweeën gedeeld en hebben we deelgenomen aan de Highland/Vikings spelen. Met schapenvel en helm uitgedost werd er op ieder onderdeel fel gestreden.
Na tweeëneenhalf uur kwam het Witte team uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd. Tijdens de wandeling terug, werd er halverwege genoten van een welverdiende lunch.

Hierna douchen en omkleden en op zoek een hét café waar ze wel 1000 verschillende biersoorten hebben. In dit proeflokaal hebben we ons de verschillende bieren goed laten smaken.
Omdat ook de innerlijke mens verzorgd moet worden zaten we in de vroege avond met het gehele gezelschap bij een pizzeria waar we heerlijk gegeten hebben. Daarna herhaalde het stappen en spelletjes doen van de vorige avond.

Maandagochtend de tweede paasdag was het om negen uur ontbijten en om uitchecken. Hierna richting Uitgeest met een tussenstop in Hazeldonk waar een kleine lunch werd genuttigd.

Rond twee uur  waren we thuis. De leiding (Henk Brouwer, Louis Reuzenaar, Ron Draaijer en Tom Smit) kon samen met de JO19-1 terug kijken op een fantastisch weekend. We hebben afgesproken om het seizoen nog een fantastisch slot akkoord te geven met de periodetitel (dit is een plechtige belofte geworden).

Met sportieve groet Tom Smit.