F.C. Uitgeest is strijdlustig en wint

Nieuws

Nee, makkelijk ging het allemaal niet afgelopen zondag tegen het Amsterdamse AGB. De gehele wedstrijd de bovenliggende partij zijn en toch met moeite winnen omdat riante mogelijkheden te vaak onbenut bleven zorgde voor meer spanning op de bank en langs de kant als strikt noodzakelijk was.

Tegelijkertijd is dat de kwaliteit van het team van Florian Wolf. Er wordt niet “gepaniekeerd” zoals Belgische wielercommentatoren nog weleens zeggen, achterin weinig weggegeven en immer is er strijdlust en het geloof dat het gaat goedkomen. Dat kwam het ook want na een 0-1 achterstand werd er toch nog volkomen verdiend met 2-1 gewonnen.

F.C. Uitgeest startte met een flink aantal wijzigingen. Zo maakte doelman Paul Roos zijn debuut in een competitiewedstrijd als vervanger van de afwezige Sven Koning, kreeg Tinus Putter een basisplaats na een blessure en vonden ook Jordy Duijn en Jorn Brouwer hun naam weer eens terug op het wedstrijdformulier.

Het was niet makkelijk voetballen vandaag. Een harde wind zorgde voor veel onnauwkeurigheid aan beide kanten met veel foute passes als gevolg. Kansen waren spaarzaam tot de 24e minuut toen uitblinker Mike Adrichem keeper Vincken net niet wist te verschalken. Vijf minuten later was het Mike Olgers die bijna de 1-0 op de schoen had maar zijn volley ging net naast het doel. Geheel tegen de verhouding in waren het juist de Amsterdammers die vlak na rust op voorsprong kwamen. Ondanks dat F.C. Uitgeest een ijzersterke verdediging heeft zijn er wel degelijk momenten van onachtzaamheid die te vaak onnodige tegendoelpunten opleveren. Nu was het Moude Unver die ongehinderd kon uithalen en keeper Paul Roos kansloos liet. 0-1.

Het sierde F.C. Uitgeest dat daarna alle remmen losgingen.
Er werd met lef en vol risico op de aanval gespeeld. Er kwamen kansen o.a. voor Mike Adrichem en in de 61e minuut volgde de beloning. Jordy Duijn werd op de linkerflank fraai de diepte ingestuurd door Mike Adrichem, legde keurig af op de meegelopen Jorn Brouwer die deed waar hij vorig seizoen zo succesvol mee was namelijk scoren. 1-1.

Natuurlijk was het niet genoeg en bleef F.C. Uitgeest jagen op de voorsprong. Het voelde dat er meer te halen viel vandaag. Een fraai ingeschoten vrije trap van de ingevallen Kick Smit bracht in de 74e minuut de verdiende voorsprong. 2-1. Omdat wederom Mike Adrichem ongelukkig was in de afwerking werd het in de laatste tien minuten toch nog billenknijpen omdat AGB nog een fel slotoffensief inzette. Gelukkig bleef het bij 2-1 en was er de revanche voor de onnodige nederlaag tegen Velsen. Het zet de ploeg van Florian Wolf op een voorlopige en knappe vierde plaats. De komende weken tegen AFC’34, EDO en DEM zal blijken waar het team werkelijk staat. De voortekenen zijn wat mij betreft gunstig. Laat ze maar komen! Groen en geel gaat de strijd wel aan.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Roos, de Wit, Groen, Vrouwe, Hopman, Olgers, E.Sinnige (55e Smit), Brouwer (71e Muzo), Putter, Adrichem, Duijn (88e Yeboah)

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mike Adrichem

Hij was er zelf na afloop verbaasd over dat hij door de jury, voor de tweede keer alweer dit seizoen, werd verkozen tot man van de wedstrijd. Zelf baalde hij nog enorm van gemiste kansen. Terecht want zo hoort het voor een spits die leeft van scoren. Hij was echter vergeten hoeveel hij had goed gedaan op andere momenten van de wedstrijd. De jury had het wel gezien. Mike, hou vertrouwen want “net niet” wordt straks “net wel”.

Mike Adrichem (rechts) met pupil van de week Thijs de Boer

Foto: Marianne Jonker