F.C. Uitgeest gaat eigenlijk best goed!

Nieuws

En dan niet alleen het eerste elftal maar wat ook te denken van “ons” tweede elftal onder leiding van trainer Tom Smit dat zich in een zware klasse zowaar in de bovenste regionen handhaaft en daarbij gerenommeerde teams als de Koninklijke HFC verslaat en ADO’20 2 onder zich laat. Het geeft maar weer eens aan hoe breed de selectie van FC Uitgeest is. Ook “ons” eerste deed zondag goede zaken. Na de moeizame en zwaarbevochten winst op EDO doet het team van de scheidende coach Florian Wolf nog mee om prijzen in de Eerste klasse A. Periodekampioen en (optimistisch gedacht) heel hoog eindigen behoren allemaal nog toch tot de mogelijkheden.

FC Uitgeest startte zonder de nog steeds geblesseerde Sven Koning en de afwezige Emiel Sinnige. Omdat het A-veld van de vereniging was afgekeurd werd uitgeweken naar het kunstgrasveld alwaar die supporters die de moeite hadden genomen om toch te komen werden getrakteerd op een snijdende Oostenwind die het daarnaast moeilijk maakte om goed te voetballen.

Het lager geklasseerde EDO begon verassend goed aan de wedstrijd. Met gevarieerd aanvalsspel werd de verdediging van FC Uitgeest flink onder druk gezet. De beloning voor de gasten kwam in de 21e minuut. Een strakke voorzet van oud FC Uitgeest speler Aroma werd door Faissal hard binnen geschoten. 0-1. Het was de opmaat voor een periode waarin de thuisclub het moeilijk had en alle zeilen moest bij zetten om een tweede treffer te voorkomen maar ondertussen, uit het niets, wel de gelijkmaker scoorde. Een handig aangegeven bal werd, niet voor het eerst dit seizoen, vanaf twintig meter vol op de pantoffel genomen door Dennis de Wit die daarmee keeper Albers kansloos liet. 1-1.

Ook daarna bleef EDO de betere ploeg. Het was maar goed dat de verdediging van FC Uitgeest goed bij de les bleef waardoor verdere schade voorkomen werd.

De tweede helft gaf een heel ander beeld te zien. Nu, met de wind mee, was het FC Uitgeest dat de lakens uitdeelde. Het leidde al snel tot succes. Nadat eerst met pijn en moeite een inzet van Mike Adrichem werd gekeerd viel de afvallende bal voor de voeten van Tinus Putter die vernietigend uithaalde. 2-1

EDO probeerde daarna nog van alles maar de verdediging van groengeel hield stand en zelfs waren er nog enkele kansjes om de score uit te bouwen. Dat gebeurde niet en zo bleef het bij 2-1 en pakte FC Uitgeest wederom drie zwaarbevochten punten, in een klasse waar het verschil tussen de eerste plaats (DEM) en de vijfde (FC Uitgeest) vier punten bedraagt. Wel met de opmerking dat Fortuna en JOS minder wedstrijden hebben gespeeld.

Hoezo spannend? FC Uitgeest doet in ieder geval mee om de prijzen en “dat is eigenlijk best goed”. Hadden we toch niet bedacht aan het begin van het seizoen.

 

FC Uitgeest: Roos, de Wit, Groen, Vrouwe, Hopman, Olgers, Smit, Putter, Duijn (85e Brouwer), Adrichem (75e Yeboah), Muzo

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Stan Vrouwe

Trots was hij, Daan van Duin voetballer van Jongens onder 8- 2, dat hij op de foto mocht met die grote stoere aanvoerder van FC Uitgeest 1 die vandaag gekozen was tot speler van de wedstrijd. Onbreekbaar, onverzettelijk als altijd en als het moet spijkerhard had hij zich weer eens meer dan voortreffelijk van zijn taak gekweten. De beloning was daar. Stan Vrouwe Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd.