F.C. Uitgeest freewheelt naar einde van het seizoen

Nieuws

F.C. Uitgeest  freewheelt naar einde van het seizoen

In één van de mindere wedstrijden van het seizoen verloor F.C. Uitgeest van De Foresters met 1-2. Natuurlijk stond er niets meer op het spel, ontbrak het heilige vuur en was duidelijk te merken dat spelers vergeten waren om na het geweldige kampioensfeest van de vorige week de voetbalschoenen op tijd uit de tas te halen en een opknapbeurt te geven. De wil was er wel maar echt lukken deed het allemaal niet. Voor De Foresters uit Heiloo gold  precies hetzelfde. Ook zij kwamen in de wetenschap dat het een wedstrijd was om des keizers baard.

F.C. Uitgeest startte met Emiel Sinnige terug in de basis en met Tinus Putter ditmaal op de plaats van de afwezige Nayshel Marchena. Daarnaast hadden Ruud Koedijk en Jordy Duijn een basisplaats gekregen van de goedgemutste trainer Florian Wolf. F.C. Uitgeest kwam na een bloedeloos eerste kwartier op voorsprong. Wie anders dan Lester Half strafte gepruts in de verdediging van De Foresters genadeloos af met een daverende knal in de hoek. Het spel golfde daarna gezapig heen en weer zonder dat beide partijen tot grote daden kwamen. De tweede helft gaf hetzelfde beeld te zien met aan de kant van F.C. Uitgeest twee oplevingen namelijk prachtige schoten van afstand van eerst Mike Olgers en later Jorn Brouwer. Twee mooie goals, hoewel de laatste na een ongelukkige actie van Jordy Duijn, brachten de ploeg uit Heiloo in de 75e en 76e minuut ineens op een niet verwachte voorsprong. Daarna leken beide partijen het wel te geloven. In de 85e minuut was er het verdiende eerbetoon aan de afscheid nemende Ruud Koedijk in de vorm van een publiekswissel. Daarbij werd de eveneens afscheid nemende Michael Kristel ook betrokken. Twee stilisten die de afgelopen jaren ieder op hun manier belangrijk zijn geweest voor zowel het eerste als het tweede elftal van F.C. Uitgeest. Na het laatste fluitsignaal werd er ook nog afscheid genomen van de vertrekkende Lester Half ( Odin’59). Lester, het ga je goed aldaar. Verrassend was dat zeer onlangs Joost de Jong besloot te stoppen. Ook hem zien we volgend seizoen niet terug. Erg jammer want Joost is de afgelopen seizoenen een vaste waarde geweest in het eerste elftal van F.C. Uitgeest. Respect en waardering daarvoor.

Zo kwam er na het laatste fluitsignaal een einde aan een prachtig seizoen waarin F.C. Uitgeest kampioen werd en de club terugkeerde waar het thuis hoort namelijk de Eerste klasse. Dat is een compliment waard aan spelers, de trainersstaf onder leiding van Florian Wolf, de medische begeleiding en de Technische Commissie. De Afvallende Bal heeft het allemaal met plezier beschreven maar de pen is leeg. Wordt vervolgd volgend seizoen.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, Putter, Groen, Vrouwe (75e Yeboah), de Jong, Olgers, E.Sinnige, Smit (45e Brouwer), Koedijk (85e Hoekstra0 , Half, Duijn.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Tinus Putter

Soms is niet op de voorgrond staan, je dienstbaar opstellen in en buiten het veld, accepteren dat je op allerlei posities in het veld verschijnt, degelijk je werk te doen en braaf de bal afgeven op het juiste moment een opsomming van gestapelde kwaliteiten. Voor Tinus is dat alles van toepassing. In deze wedstrijd en in vele andere. De jury heeft hem daarvoor vandaag beloond. Tinus gefeliciteerd.

Bakkum en Krookspeler van het seizoen 2016-2017: Mike Olgers.

Een seizoen is lang en er zijn veel wedstrijden. Bij alle thuiswedstrijden krijgen spelers een beoordeling. Aan het einde van het seizoen rolt daar een gemiddelde uit en een speler met de hoogste score. Dit seizoen valt de eer te beurt aan Mike Olgers. Twintig jaar pas maar het hele seizoen al spelend als een routinier. Mike is wat ze in voetbaltaal noemen een echte “spelversneller” maar schuwt ook het storende en verdedigende werk niet. Kortom een echte teamplayer met veel individuele kwaliteiten. Mike Olgers Bakkum en Krookspeler van het seizoen 2016-2017. Mike van harte gefeliciteerd.