F.C. Uitgeest: fraai slotakkoord van team en Emiel.

Nieuws

Ja, hij keek ernaar uit en toch ook weer niet. Zijn laatste officiële wedstrijd in een vertegenwoordigend elftal dat op hoog niveau speelt. Voor F.C. Uitgeest, de club waar hij de laatste jaren met zoveel plezier gespeeld had. Vooral het kampioenschap vorig seizoen. Dat was mooi en zou hem altijd bijblijven. Het feest, de saamhorigheid, het gelukzalige gevoel van winnen.
Ooit in zijn jonge jaren had hij eens meegetraind bij Ajax maar dat werd niks. Bij ADO’20 in Heemskerk had hij een verdienstelijke carrière maar toch op enig moment werd besloten om samen met broer Thomas naar F.C. Uitgeest te gaan.
Hij lachte maar weer eens zijn brede ‘Emiel lach’ toen hij de bal, ergens in het niemandsland, op een meter of dertig van de goal, op zich af zag rollen. Zou hij eens wat geks doen in deze laatste wedstrijd? Gewoon de bal een poeier op het doel geven? Zijn ogen volgde de bal terwijl het rechterbeen ver naar achteren zwaaide, klaar om de ruime afstand naar de bal te overbruggen. Precies op het juiste moment, vol op de wreef,  raakte hij de bal in het hart. Hij wist het al. Langzaam klimmend, als ware het een stuk vuurwerk, vond het leder de weg naar de goal om enige seconden later met verbijsterende snelheid via de onderkant lat in het doel te slaan, keeper Albers in opperste verbazing achter zich latend. De ‘Emiel lach’ was een brede grijns geworden. Afscheid nemen doe je in stijl.

F.C. Uitgeest moest het vandaag doen zonder Jordy Duijn, Kick Smit en Paul Groen maar dat bleek tegen het armetierig spelende EDO uit Haarlem geen enkel probleem. Met speels gemak werd een 0-2 voorsprong opgebouwd. Eerst was er in de 16e minuut een sterke actie van Rens Brouwer die opstoomde aan de linker zijkant om vervolgens Mike Adrichem op maat te bedienen. 0-1. Vervolgens was het in de 27e minuut wederom Mike Adrichem die handig wegdraaide van zijn tegenstander om daarna de bal rustig en beheerst in de hoek te plaatsen. 0-2. In de 44e minuut deed EDO toch iets terug met een fraaie goal van Lomis. 1-2. In de tweede helft was het wachten op de volgende treffer van F.C. Uitgeest namelijk het doelpunt van Emiel. 1-3. Dat Tuur er in de 89e minuut nog 2-3 van maakte was voor de statistieken. Zo sloot F.C. Uitgeest op positieve wijze het seizoen af en mag het met een gerust hart naar het volgende seizoen uitkijken. Met 42 punten en een 6e plaats in de eindrangschikking heeft de ploeg van Florian Wolf goed gepresteerd. Maar, ook niet meer dan dat. In het nieuwe seizoen de lat misschien maar ietsje hoger leggen? Vandaag was er de overwinning maar vooral die ene goal. Van die sympathieke Heemskerker die we gaan missen. Wat een slotakkoord!

De Afvallende Bal wenst u allen een mooie zomer.

De Afvallende Bal

F.C. Uitgeest: Koning, T.Duijn, R.Brouwer, Vrouwe, Hopman, Putter, J.Brouwer (75e de Wit), E,Sinnige, Adrichem (70e Beentjes), Olgers, Dijkkamp (54e Half).